L'Arboç escalfa motors per la mostra de l'Enramada

La cita serà aquest cap de setmana els dies 25 i 26 d'octubre a la plaça de Catalunya

Quan arriba l'octubre és tradició que a l'Arboç arribi la coca enramada, un producte típic del Penedès. És per això que aquest cap de setmana torna l'Enramada al municipi de l'Arboç on, els dies 25 i 26 d'octubre, es podrà degustar aquest producte de les diferents varietats arbocenques i del Penedès. També hi trobarem noves varietats i varietats experimentals de coca enramada en diferents formats. 

D'altra banda, també s'organitzen diverses activitats al voltant d'aquesta jornada i també hi trobarem productes agroalimentaris de proximitat, un gran assortiment de propostes gastronòmiques del Penedès i no hi faltaran els millors vins i caves de la DO Penedès. A més, podreu aconseguir un davantal solidari per 5 euros.

La coca enramada de l'Arboç

Els ingredients tradicionals de la coca enramada de l'Arboç són productes de la nostra terra i els més típics són la ceba i la patata que es tallen ben fines i, amb una mica de sal, es posen damunt de la massa i fan de base de la coca. Damunt s'afegeix el pebrot, la salsitxa, cansalada, la botifarra negra, arengada i oli d'oliva. En conjunt, una mescla de sabors tradicionals catalans.

La coca enramada és un producte gastronòmic típic de l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç

Programa d'activitats de l'Enramada 2019 

A continuació podeu consultar el programa d'actes sencer  que s'organitza amb motiu de l'Enramada 2019, que se celebrarà el 25 i 26 d'octubre a l'Arboç. Tots els actes es duran a terme a la plaça Catalunya (davant del CAP)

Divendres, 25 d'octubre

18.00 h, Obertura de la mostra d'expositors. Durant la mostra es podrà adquirir la copa de l'Enramada per 2 euros.

20.00 h, Xerrada inaugural: 'Sensacions mediterrànies' a càrrec de la manresana  Montse Estruch, xef del restaurant El Cingle de Vacarisses i participant en els programes 'Top Chef' i 'MasterChef'.

20.15 h, Show cooking: demostració de cuina amb la recepta coca enramada del Penedès marítim a càrrec de  David Vernet, xef propietari del restaurant Vell Papiol de Calafell i membre del col·lectiu baixpenedesenc Terra i Taula.

21.00 h, Tast de grups de cultura popular: assaig de la colla castellera Minyons de l'Arboç.

21.45 h, Concert del grup Nerea Bassart Trio (versions pop-rock des del Vendrell).

22.50 h, Sorteig de lots de productes dels expositors participants.

23.00 h, Tancament de la mostra d'expositors.

Un dels 'show cookings' de l'edició del 2018 de l'Enramada.
Un dels 'show cookings' de l'edició del 2018 de l'Enramada | Ajuntament de l'Arboç

Dissabte, 26 d'octubre

De 8.15 h a 12.00 h, Caminada per la vinya penedesenca. Ruta per les vinyes dels termes de l'Arboç, Banyeres del Penedès i Llorenç del Penedès i visita comentada i tast de cava a la Cooperativa de Llorenç del Penedès. Organitza: Club Esportiu l'Arboç. Cal inscriure's prèviament  a la carpa de l'organització (plaça Catalunya) o bé enviant un correu electrònic a turisme@arbocenc.cat. Té un preu de 5 euros i un aforament màxim de 80 persones. En acabar s'oferirà un refrigeri amb vi del Penedès a tots els participants.

11.00 h, Obertura de la mostra d'expositors

11.00 a 14.00 h, Tallers infantils de tardor (gratuïts)

D'11 a 14.30 h, Inflables per als infants (gratuïts)

De 12.15 a 12.45 h, Tast d'olis a càrrec de Jordi Pascual Solé, propietari de Torclum i membre del col·lectiu baixpenedesenc Terra i Taula. Cal inscriure's prèviament a la carpa de l'organització (plaça Catalunya) o bé enviant un correu electrònic a turisme@arbocenc.cat. Té un preu de 5 euros i un aforament màxim de 30 persones. 

De 13.15 a 14.00 h, Taller de cuina saludable a càrrec de Mery Cruz Cendoya. Cal reservar (preu: 5 €; inclou el davantal solidari). Aforament màxim: 30 persones.

De 17.00 a 20.30 h,  Tallers infantils  de tardor (gratuïts)

De 17.00 a 21 h, Inflables per als infants (gratuïts)

De 17.30 a 19.30 h, Museu de Puntes de Coixí. Entrada gratuïta al museu presentant un tiquet de L'Enramada.

De 18.30 a 19.15 h, Show cooking presentat pels arbocencs Josep Sendra i Ulisses Luna i els xefs Joel Molina, del restaurant El Barretet de Castellet, i Jordi Martínez del restaurant Coll de Nulles. 

Una de les edicions de l'Enramada de l'Arboç | TarragonaDigital.com

De 19.15 a 20.00 h, Show cooking a càrrec del forner artesà Luis Montes, de l'Artesà de Calafell, i del xef Anibal Bonino, del restaurant Santo Porcello de Barcelona. Elaboraran dues coques enramades, una de ceps i l'altra de calçots.

20.30 h, Concert d'Anna & Ignasi (cançó d'autor i versions des de Calafell).

21.45 h, Concert del grup Rosa Maria Inglada (versions pop des de Banyeres del Penedès).

23.00 h, Sorteig de lots de productes dels expositors participants.

23.30 h, Cloenda de l'Enramada