Més de 100 multes a Calafell per no recollir els excrements dels gossos

La col·laboració ciutadana i la Policia Local han estat clau per tal de controlar les conductes incíviques
Un cartell de conscienciació a Calafell | Cedida Ajuntament de Calafell

 

L'Ajuntament de Calafell ha posat més de 100 multes per no recollir els excrements dels animals del carrer des de 2015 fins avui en dia. A priori, es tracta de faltes lleus, que poden ser sancions de 100 euros. Els excrements de gos són el principal motiu de queixa que la ciutadania trasllada al consistori, fet en el qual Calafell treballa des de fa temps per tractar de corregir i millorar l'actitud dels propietaris dels animals. 

Els ciutadans col·laboren amb l'Ajuntament de Calafell per multar els incívics

Tant els ciutadans de Calafell com la Policia Local, fins i tot agents de paisà, han col·laborat en enxampar i denunciar persones que estaven cometent actes incívics i han acabat amb denúncies. «És molt difícil controlar cada metre de carrer d'un municipi que té 200 quilòmetres de vies públiques, per això necessitem l'ajut de tothom», admet l'alcalde, Ramon Ferré.  
 
Amb el propòsit d'erradicar aquestes conductes incíviques, l'Ajuntament ha engegat un projecte de conscienciació que pretenia que els gossos no tinguessin vergonya. «Molta gent, enfadada amb tota la raó, em demana mà dura i em diu que menys campanyes i més multes», assenyala Ferré. El batlle remarca que des del consistori sempre s' ha dit que les campanyes de civisme els hi donaven la raó per «aplicar l'ordenança de tinença d'animals amb totes les conseqüències». 

Pixar o beure alcohol al carrer, altres actes incívics sancionats a Calafell

Més de 100 multes ha posat també l'Ajuntament per altres actes d'incivisme des de 2015, a causa de la infracció de l'ordenança municipal de convivència. Pixar o prendre begudes alcohòliques al carrer han estat actituds de les més sancionades. 
 
En aquest període de tres anys, el consistori també ha posat 100 multes per infraccions com ocupar irregularment la via pública, no podar les bardisses o els arbres que envaeixen l'espai públic. Així doncs, si se sumen totes les multes dels últims tres anys en els diferents àmbits, s'arriba a un total de 300 sancions per conductes incíviques diverses. 

"ATENCIÓ: 6 ferits en xocar 2 cotxes al Vendrell" "El mossèn de Coma-ruga es compromet a retirar el llaç groc de l'altar"