El PSC també guanya amb Kenneth Martínez al Vendrell

El PSC supera la coalició d'ERC i Som Poble, mentre que el PP queda fora del consistori
El PSC del Vendrell, celebrant el triomf a les municipals del 2019. | Cedida

 

 

El PSC ha revalidat victòria al Vendrell a les eleccions municipals d’aquest 26 de maig, amb una victòria molt solvent en la qual han obtingut 3.984 vots (un 27,11%), i un total de set regidors. Tot i la retirada de Martí Carnicer, els socialistes mantenen l’hegemonia al Vendrell, on han guanyat en vuit de les onze eleccions municipals que s’han celebrat des del 2011. Kenneth Martínez pot ser el nou alcalde de la ciutat i tindrà ara el repte de formar govern.

 

Darrere del PSC s’hi ha situat la coalició entre ERC i Som Poble, que ha arribat als sis regidors amb un 21,68% dels vots, però que no han pogut consumar el canvi que han pregonat durant tota la campanya. Tot i això, es converteixen en el principal partit de l’oposició, i fan un salt de qualitat. Encara tenen opcions de buscar un govern alternatiu. Entre els partits que surten beneficiats també hi ha l’AVP de les Platges i les Urbanitzacions (1) i Pel Vendrell – Primàries (2), que han entrat al consistori amb un regidor cadascun.

 

ERC i Som Poble, celebrant els resultats al Vendrell. | Cedida

 

El PP queda fora de l'Ajuntament del Vendrell

Per altra banda, han perdut un regidor Ciutadans (2) Junts per Catalunya (2) i Podem (1), encara que la gran patacada se l’emporta el PP, que perd els dos regidors i per primer cop no tindrà presència a l’Ajuntament del Vendrell. Tampoc Som Identitaris, amb Juan Carrasco al davant, han aconseguit capitalitzar el vot de l’antiga PxC, i es queden fora, com també s’hi queden Ara el Vendrell, Convergents, Izquierda en Positivo i Vox.

 

Kenneth Martínez té ara tres setmanes per buscar acords i conformar un govern. El candidat del PSC ha apuntat que «la convivència i el diàleg» seran els eixos sobre els quals buscarà l'acord. Per la seva banda, Marc Robert ha manifestat la seva intenció d'intentar buscar una majoria alternativa, que hauria de passar per sumar amb Primàries i altres partits com Junts o Podem. La participació en els comicis ha estat molt superior que les tres últimes eleccions municipals (sempre rondant el 53%), enfilant-se fins al 56,47%. 

 

Primàries el Vendrell han aconseguit finalment dos regidors. | Cedida

 

Resultats de les eleccions municipals al Vendrell 2019.

Més notícies de la categoria Baix Penedès