Municipis del litoral del Baix Penedès demanen a Renfe que no posi trens extra per Sant Joan

D'aquesta manera es vol reduir l'afluència massiva a la zona de platges

El Vendrell i Calafell han demanat a Renfe que aquesta revetlla de Sant Joan no s'ampliïn les freqüències de trens a les línies R-2 i R-4 de Rodalies, en direcció a Sant Vicenç de Calders. Els dos consistoris volen reduir l'habitual afluència massiva de gent que visita les platges dels municipis durant la nit de Sant Joan, molts dels quals venen amb trens des d'altres territoris pròxims a la zona metropolitana de Barcelona.

Evitar 'botellons' a les platges

Des de l'Ajuntament de Calafell recorden que un dels problemes de la revetlla de Sant Joan en altres anys ha estat Â«la gent que arriba a les estacions a última hora i, hores després, marxa amb algun dels primers trens del dia». «És un desplaçament molt relacionat amb el 'botellón', i potser no podrem evitar-lo completament, però sí minimitzar-lo», ha apuntat el regidor d'Ecologia Urbana, Aron Marcos.

Calafell no tancarà totalment les seves platges la nit del 23 de juny, però sí que prohibirà l'accés en aquelles zones més naturals on hi ha espais de criança d'aus. Tampoc es permetrà fer fogueres a les platges ni 'botellons'. El Vendrell, per la seva banda, només permetrà que s'accedeixi a la sorra per anar a les guinguetes que hi ha habilitades.

"Calafell permetrà l'accés a part de les platges per Sant Joan" "El nou cicle de concerts que es prepara al Baix Penedès"