Els municipis de l'interior del Baix Penedès també prenen mesures pel coronavirus

Se suspenen les activitats públiques i es tanquen els equipaments municipals

Tal com van anunciar ahir els ajuntaments del Vendrell primer, i de Calafell i Cunit després, els municipis de l'interior del Baix Penedès també han començat a moure fitxa per prevenir l'expansió del coronavirus. Tot i això, fins ara l'únic municipi on s'han confirmat dos casos positius ha estat el Vendrell

La Bisbal del Penedès

A la Bisbal del Penedès, les mesures s'han pres seguint les recomanacions de la Generalitat, i per un període, de  moment, de quinze dies a partir d'aquest divendres 13 de març. D'aquesta manera, s'han tancat la llar d'infants municipal, el Racó de la Gent Gran, i el Centre Municipal de Cultura (CMC).

Igualment, s'han cancel·lat les activitats i els serveis dels equipaments municipals, com la gimnàstica, els tallers de tècniques d'estudi, l'Escola de Música, l'Escola d'Idiomes, o la Cova Jove. Tampoc se cedirà cap espai municipal per a celebracions familiars o festives. El ple municipal del dilluns 16 de març es farà a porta tancada.

 

L'Arboç i Banyeres del Penedès

L'Ajuntament de l'Arboç ha publicat un decret d'alcaldia informant de les mesures que entren en vigor aquest divendres. Hi ha el tancament de la llar de jubilats, la suspensió del mercat dels dimarts, així com dels espectacles culturals i esportius. També tanca l'escola de música, la de puntes al coixí, l'escola d'adults, la biblioteca municipal, l'escola bressol, i se suspenen els cursos del SOC i totes les activitats extraescolars, així com les organitzades pel consistori.

També Banyeres del Penedès ha anunciat el tancament dels centres cívics, la llar d'avis, l'espai jove, l'escola bressol, el Museu Josep Cañas, les instal·lacions esportives municipals, i totes les fonts del municipi. Les activitats han quedat suspeses fins a nou avís.

Albinyana i Llorenç

Albinyana ha suspès totes les activitats municipals i ha demanat que s'eviti anar al consultori mèdic de forma presencial. Els pacients que requereixin atenció seran valorats telefònicament, trucant al 977 687 075. Llorenç del Penedès ha tancat la biblioteca, l'espai jove i la casa de cultura, mentre que ha restringit les visites al Centre Gerontològic. La celebració dels Tres Tombs, prevista per aquest diumenge, s'ha cancel·lat. El tancament d'equipaments i la suspensió d'activitats també s'ha aplicat en la resta de municipis de la comarca.

"❗😡 VENDRELL: El contacte d'una pacient contagiada per coronavirus se salta el confinament" "❗ATENCIÓ | Les mesures de Calafell i Cunit per prevenir el coronavirus"