La música, protagonista de l'agost a Calafell amb el Sonaestiu

El cicle està format pel Festival de Música del Baix Penedès i les Nits al Castell

Amb l'arribada del mes d'agost, la música es converteix en la protagonista a Calafell amb el Sonaestiu, un certamen que integra el Festival de Música del Baix Penedès i les Nits al Castell. Aquesta és una programació que barreja música clàssica i jazz, amb una filosofia popular d'arribar al màxim nombre de persones, amb preus accessibles. Una altra característica del Sonaestiu és que renova el compromís amb els intèrprets del país, sense renunciar a formacions i solistes internacionals.

Analitzant els dos cicles, el Festival de Música del Baix Penedès arriba enguany a la 43a edició i té lloc, com és habitual, a l’escenari de l’església de l’Assumpció de Segur de Calafell, els diumenges del mes d’agost a les 22.30 hores. En aquesta edició, s’aposta per un repertori molt clàssic, però amb varietat d'èpoques, de la barroca a la contemporània, passant per la neoclàssica i la romàntica, amb noms com Beethoven, Elgar, Mozart, Schubert, Mendelssohn, Bartók, Vivaldi i Haydn. El concert inaugural serà aquest diumenge 5 d’agost, en el qual s'interpretaran peces del compositor català Eduard Toldrà.

Nits al Castell

Per la seva banda, les Nits al Castell de la Santa Creu inclouen aquest any dos concerts de jazz, un espectacle musical medieval i un concert per la Diada. Els dos concerts són els de Two Sistas i l'Organology Trio & Sònia Pàez, tots dos en dissabte, el primer el dia 18 i el segon, el 25, a les 22.30 hores. El cicle es completa amb l’espectacle musical medieval que té lloc durant la celebració del Mercat Medieval, amb la Companyia Drakonia, i amb un concert amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que enguany es dedicarà al soul i la música popular americana, a càrrec de 2 Funky.

Les entrades per al Festival costen deu euros i poden adquirir-se anticipadament a les oficines de Turisme de Calafell. Les localitats per a les Nits al Castell tenen un preu de sis euros, excepte el concert de la Diada, que és gratuït, i poden comprar-se anticipadament a la taquilla del Castell durant l’horari d’obertura del monument. L'agost porta, doncs, molta música a Calafell.


Comentaris