INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Neix a Albinyana una nova associació cultural, La Senalla

La seva presentació es fa aquest diumenge 12 de gener
Vista d'Albinyana, amb el campanar en primer pla.   | Viquipèdia
 

Sota el nom de La Senalla es presentarà aquest diumenge 12 de gener a Albinyana una nova associació cultural, impulsada per un grup de veïns del poble. L'acte de presentació tindrà lloc a la sala polivalent de les escoles velles, a les 12.30 hores, i servirà per presentar els integrants del grup i explicar els propòsits de l'entitat. Tots els assistents podran gaudir d'un piscolabis i un petit concert en directe que anirà a càrrec de músics locals.

 

La Senalla neix amb la voluntat de «dinamitzar la cultura i l'art locals i de la comarca», amb el qual vol mantenir una programació mensual d'actes ben variats. El grup està obert a tothom qui s'hi vulgui sumar, segons han avançat els seus impulsors en un comunicat de premsa, en el qual també expliquen que el nom escollit fa referència a les senalles, uns cabassos que antigament «feien i comercialitzaven les dones del poble»

 

Fomentar «un teixit de relacions locals a través de l'art i la cultura»

De la mateixa manera que aquests estris estaven fets de margalló trenat, l'associació vol formar «un teixit de relacions locals a través de l'art i la cultura que generi un espai de participació i no només de consum passiu», expliquen. Amb aquest propòsit, es volen programar documentals, concerts, teatre, literatura o tallers, per a un públic familiar, juvenil o adult, sempre amb l'objectiu comú «de potenciar l'obertura, el vincle, la reflexió i l'expressió artística».

 

Centenari del naixement de Perucho

Albinyana entra, d'aquesta manera, en un any 2020 molt cultural. El naixement d'aquesta associació coincideix amb l'any en el qual es commemorarà el centenari del naixement de l'escriptor Joan Perucho. El poeta i novel·lista barceloní va tenir un important lligam amb el municipi baixpenedesenc, en el qual hi tenia una casa al carrer Major on hi passava les èpoques de vacances. De cara a aquest 2020 es faran diversos actes per recordar la seva figura, la seva obra i la relació amb el municipi.  

Més notícies de la categoria Baix Penedès