Els Nens del Vendrell impulsen la campanya Fem Pinya Connectats.

Els Nens del Vendrell proporcionen ordinadors portàtils a alumnes sense recursos informàtics

La colla demana la col·laboració dels ciutadans per fer la campanya més gran

Els Nens del Vendrell segueixen implicant-se per ajudar en tot el que puguin a la societat vendrellenca, en uns moments tan complicats com els actuals. Després de posar en marxa una campanya que combinava el suport al comerç local i a les famílies vulnerables, ara la colla castellera vol que tots els alumnes del municipi tinguin les eines necessàries per desenvolupar el seu aprenentatge.

Per això han impulsat una nova campanya mitjançant la qual volen proporcionar ordinadors portàtils als joves de primer i segon d'ESO del municipi que no tenen accés a aquests recursos informàtics. L'objectiu és reduir la bretxa digital i garantir la correcta escolarització de tots els alumnes, en uns moments on s'ha hagut de promoure l'ensenyament telemàtic per la pandèmia del coronavirus.

Arribar a tots els joves sense recursos

Joan Huguet, president dels Nens del Vendrell, ha remarcat que l'educació «és un pilar fonamental de la nostra societat» i des de la colla miraran de fer tot el possible per «evitar que, per falta del material adequat, hi hagi joves que no puguin desenvolupar plenament els seus coneixements, aptituds i capacitats». La iniciativa s'ha impulsat conjuntament amb el Pla Educatiu d'Entorn, sota el nom de Fem Pinya Connectats.

De moment, ja han comprat i cedit els primers set ordinadors, però l'objectiu és arribar a la totalitat dels 56 joves del Vendrell que actualment no disposen d'aquests recursos informàtics. A més a més, tenen intenció d'estendre la campanya a tota la comarca. Per això han començat una campanya de donacions a través de la seva pàgina web, i demanen la col·laboració dels baixpenedesencs.