No Vull Pagar C-32 veu finalitats «electoralistes» en el Pacte del Penedès Marítim

La plataforma veu poca concreció en el contingut i les formes de la iniciativa

La plataforma No Vull Pagar C-32 ha emès un comunicat valorant el Pacte del Penedès Marítim que la setmana passada van anunciar els consells comarcals del Baix Penedès i el Garraf per trobar solucions a l'elevat preu dels peatges d'aquesta autopista i el col·lapse de la C-31. La plataforma ciutadana s'ha mostrat escèptica davant aquest anunci,  i veu finalitats electoralistes pel fet que s'hagi produït a quatre mesos de les eleccions municipals

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

En el comunicat, la plataforma recorda que els problemes de mobilitat en aquestes dues vies existeixen des de fa temps, i es pregunta si «no s'ha trobat temps» en tot el mandat «per tal d’abordar aquest tema». «Aquesta gesticulació a cinc mesos i escaig de les pròximes eleccions municipals i europees són una casualitat o una causalitat?», es pregunten. No Vull Pagar C-32 afegeix que sempre han demanat «una dinàmica territorial seriosa» per tractar aquest tema, però que no l'han trobat i han hagut de fer, molts cops, «el camí en solitari».

Objectius i calendari poc concrets

La plataforma es va reunir el passat dijous amb els responsables del Consell Comarcal del Garraf, que els van explicar els objectius del Pacte del Penedès Marítim respecte a la C-32 i a Rodalies. La valoració que en fan no és massa bona, ja que opinen que hi ha «poca concreció en les formes i en el contingut», amb un calendari «per concretar, una acció delimitada als alcaldes i uns objectius poc treballats»

 

Solucions transitòries fins que arribi la vinyeta

Per això, reiteren que cal «un debat entre totes les forces polítiques i una demanda clara, amb objectius definits, un argumentari consensuat i la forma d’assolir un finançament que el faci factible». No Vull Pagar C-32 també és partidària del sistema de la vinyeta, «amb un pagament per temps com a model de gestió de les vies ràpides i alta ocupació», però creuen que, mentre aquesta no arribi, «calen solucions transitòries», com ara «millores tarifàries universals que incloguin els caps de setmana», no limitades als residents.

Creuen que la gratuïtat de la barrera de Cubelles per a residents «és insuficient», ja que «no solucionaria el col·lapse crònic de la C-31 i tampoc provocaria un augment del trànsit induït als Túnels de Vallcarca». Tampoc veuen objectius concrets en les demandes sobre els trens de Rodalies o en el carril VAO, que no troben prioritari. Finalment, des de la plataforma mostren la seva predisposició «a col·laborar en qualsevol debat que afecti la mobilitat de les nostres comarques, però sempre des del realisme i el rigor que es mereixen els nostres veïns», i no utilitzant aquesta problemàtica «amb fins electoralistes».