El gendre i la filla de la dona assassinada a la Bisbal del Penedès el 2017, nous sospitosos

Un amic del gendre, Aureli G. de 29 anys, era el principal sospitós pels Mossos però ara el jutge instructor ha ordenat noves proves per investigar l'entorn familiar | L'Audiència Provincial ha deixat en llibertat l'acusat de ser l'autor material de la mort de la dona
Imatge de la casa de la dona al carrer d'Almeria de la Bisbal del Penedès, el juliol de 2017. | Guillem RS

 

Qui va matar la dona de 63 anys del carrer Almeria de la Bisbal del Penedès l'estiu del 2017? Més dubtes que mai. Segons els Mossos la investigació ja estava gairebé tancada. Estan formalment imputats en el cas la filla de la dona, el gendre i una tercera persona, Aureli G., un veí de Perafort de 29 anys. Els tres estan sent investigats per un presumpte delicte de robatori amb violència i un homicidi que hauria comès, segons els Mossos, aquesta tercera persona. No era el pla que tenien, però el robatori que volien simular es va complicar i van acabar matant la dona.

 

La filla i la seva parella van concertar amb aquest home, segons els investigadors de la policia catalana, el robatori per quedar-se amb el botí però finalment la dona va acabar morint asfixiada. La policia creu que Aureli G. va entrar a la casa per aconseguir els diners, més de 20.000 euros, que els familiars de la dona li havien dit que hi hauria, però l'operació es va complicar i va acabar matant la dona. L'autòpsia de la dona de 63 anys apuntava que havia mort poca estona abans de l'arribada de la seva filla i que va morir asfixiada.

 

Els Mossos creuen que l'autor material dels fets és l'amic del gendre i investiguen a la filla i a la seva parella, el gendre, com els inductors del robatori. L'home havia d'adormir la dona i la parella havia de robar els diners i després els haurien compartit però la mort ho va canviar tot.

 

Un gir en el guió de l'assassinat de la dona

Si bé els Mossos donaven el cas per tancat, ara el jutge instructor, el magistrat del jutjat número 7 del Vendrell, qui es va fer càrrec del cas el juliol de 2017, ha ordenat noves diligències que obren de nou el cas i les investigacions sobre l'autor de l'assassinat de la dona. A instàncies de la defensa d'Aureli G., el jutge ha demanat conèixer més detalls dels comptes bancaris de la família de la dona per apuntar directament a la filla i al gendre com a possibles autors materials del crim, tal com han explicat fonts judicials a TarragonaDigital.

 

 

Aureli G. assegura que ell no va matar la dona i s'aferra a algunes de les informacions que va aportar el forense en el moment de fer l'autòpsia a la dona. Un detall és l'hora del crim. La franja de l'hora de la mort queda oberta en un ventall de temps que l'home acusat del crim podria no ser a la Bisbal. El rastreig del mòbil del sospitós sí que el situen a la casa durant una franja d'aquesta forquilla de temps, però no en tota, i la defensa utilitza aquesta inconcreció per generar dubtes sobre la seva implicació. La defensa també apunta que si bé la dona no presentava signes de violència sí que es va confirmar que va morir asfixiada però que el forense va assegurar que hi podien haver participat dues persones.

 

El jutge instructor comprar la teoria del principal acusat

El jutge instructor ha comprat la teoria de la defensa d'Aureli G. i ha demanat seguir amb les investigacions i gairebé s'ha reiniciat part de la instrucció. El jutge creu que altres familiars poden estar relacionats amb el crim a més de la filla i del gendre i també ha demanat tenir més informació sobre el testament de la dona i els detalls bancaris dels familiars que van rebre diners per la mort.

 

L'instructor manté a presó Aureli G. però l'Audiència Provincial l'allibera

Tot i que el jutge instructor ha obert la possibilitat que Aureli G. no tingui una relació directa amb la mort de la dona del carrer d'Almeria, el passat 7 de gener va renovar la interlocutòria de presó contra ell. D'ençà que va ser detingut, el 23 de febrer de 2018, que està en presó provisional juntament amb el gendre de la dona. La defensa d'Aureli G., però, va portar aquesta ordre de presó a l'Audiència Provincial de Tarragona i aquesta, tot i que assegura que no compra els arguments de la defensa de la no participació de l'home en la mort de la dona, sí que accepta deixar-lo en llibertat.

 

La sala de l'Audiència Provincial creu que no hi ha arguments de llei per seguir amb aquesta mesura cautelar de presó per com s'ha allargat la fase d'instrucció i imposa una fiança de 10.000 euros. Aureli G. la setmana passada va fer efectiu el pagament de la fiança i ja ha sortit de la presó de Mas d'Enric. L'home de 29 anys ha hagut d'entregar el passaport i té prohibit sortir de la província de Tarragona sense el permís del jutge que porta el cas als jutjats del Vendrell, tal com detalla la interlocutòria a la qual ha tingut accés TarragonaDigital.