El Nyctalus Albinyanensis celebra els seus deu anys de vida

Diferents bèsties de foc de la comarca l'acompanyen en la celebració
El Nyctalus d'Albinyana compleix deu anys. | Cedida

 

Albinyana va celebrar aquest passat dissabte 1 de juny el desè aniversari del Nyctalus Albinyanensis, la bèstia de foc creada el 2009 al municipi baixpenedesenc. La celebració va comptar amb un correfoc pel nucli antic d'Albinyana, en el qual també hi van prendre part el Drac de Llorenç del Penedès, el Drac de Bellvei i el Drac de Foc Tallot del Vendrell, que són les bèsties que ja el van acompanyar en el seu bateig, l'any 2009.

 

La festa va seguir amb un sopar de germanor i una actuació del DJ Ràdio Esventada i el DJ Batet que va allargar-se fins a la matinada. L'esdeveniment, que va comptar amb un nombrós públic assistent, va ser possible gràcies a la col·laboració de tots els membres de les bèsties de foc, de l'Ajuntament d'Albinyana i de la Diputació de Tarragona. Ara, el Nyctalus ja comença a preparar les festes majors d'estiu dels diferents nuclis del municipi.

 

Concert gratuït al Museu Pau Casals

Per altra banda, el Museu Pau Casals del Vendrell se suma aquest cap de setmana a la promoció 'Hola, Família', impulsada per l'Agència Catalana de Turisme, que ofereix entrada gratuïta per a tots els menors d'edat al museu. A més a més, aquest diumenge 9 de juny podran gaudir d'un concert en directe a càrrec de l’orquestra de corda del Conservatori Municipal de Música de Barcelona, el mateix conservatori on Pau Casals va estudiar entre els anys 1888 i 1893, quan tenia onze anys, amb Josep Rodoreda com a professor de composició i Josep Garcia com a professor de violoncel.

 

L'actual orquestra del conservatori, formada per una quarantena de músics, farà a primera hora del matí de diumenge una visita guiada al museu, i després oferirà el concert a l’aire lliure, amb un repertori de peces de Handel, Telemann, Holst i Marquez. El concert serà a les dotze del migdia i tindrà lloc als jardins de la Vila Casals, al mateix espai on Pau Casals va organitzar en el seu dia petits concerts en els quals diversos músics de renom van poder acompanyar el Mestre amb les seves interpretacions.

 

També et pot interessar: