S'obren, a la fi, el pont i el camí de les Madrigueres del Vendrell

Després de més de tres anys d'obres, s'obre una de les gran reivindicacions dels veïns
El pont de les Madrigueres ja està acabat. | BP Diari

 

Han hagut de passar gairebé tres anys i mig, en els quals s'han hagut de sortejar diversos aspectes, però finalment, el nou pont que passa per sobre la desembocadura de la riera de la Bisbal, al barri marítim de Sant Salvador, s'obrirà aquest dissabte 2 de març. L'Ajuntament del Vendrell ha anunciat un acte d'inauguració que es farà aquest dissabte a les 12.30 hores, amb el qual s'obrirà la passera i també el camí que permet creuar la zona protegida de les Madrigueres

L'obertura del pont i el camí era molt esperada pels veïns de Sant Salvador i els del sector Sanatori, ja que fins ara només podien creuar per un camí situat al costat de la carretera. Quan hi havia pluges fortes i la riera baixava amb molta aigua, aquest camí no es podia creuar. Ara, s'habilita finalment un lloc per on tots els veïns i visitants de les platges podran passar sense dificultats.

 

Més de tres anys per fer el pont i el camí

La construcció del pont va començar la tardor del 2015, a càrrec del departament de Costes, però es va haver d'aturar pocs mesos després per requeriment de la Generalitat. El Geven havia presentat un recurs al·legant que el projecte no tenia en compte la zona de nidificació del corriol camanegre, una espècia protegida. El projecte es va haver de refer, amb el vistiplau de totes les parts, i les obres es van poder reprendre el 2017

A principis del 2018, la construcció del pont va estar llesta, però faltava l'adequació del camí que travessava les Madrigueres. L'Ajuntament del Vendrell va adjudicar l'execució d'aquest projecte l'agost del 2018, per un import de 47.100 euros. L'últim tràmit es va fer aquest passat mes de febrer, amb les baranes de fusta que s'han posat als laterals del pont per protegir la nidificació del corriol. Amb alguns mesos de retard, finalment, els vendrellencs ja podran travessar la riera i veure la zona de les Madrigueres a partir d'aquest dissabte. 

També et pot interessar:

El camí de les Madrigueres passarà entre la zona d'aiguamolls i la mota que separa la carretera.

"El PDeCAT del Vendrell manté la «mà estesa» per fer un acord amb Primàries" "Els usuaris de les platges del Vendrell valoren el seu estat en una enquesta"