L'oposici贸 demana que es tanqui de forma provisional l'Escola de M煤sica del Vendrell

L'empresa constructora segueix sense fer el manteniment de les instal路lacions
L'escola de M煤sica Pau Casals es va inaugurar el 2010. | BP Diari
 

L'embolic al voltant de la construcci贸 de l'Escola Municipal de M煤sica Pau Casals (EMMPAC) del Vendrell sembla lluny de resoldre's. Tot i que el passat mes de desembre es va aprovar el pagament de 2,4 milions d'euros a l'empresa propiet脿ria de l'immoble per tancar el litigi judicial que s'arrossegava des del 2015, alguns dels aspectes segueixen empantanegats, com ara el de l'obtenci贸 de la llic猫ncia ambiental.

Veuen un 芦risc禄 que l'escola estigui oberta

El desembre es va saber tamb茅 que hi havia diverses mancances que estaven pendent de resoldre des de la mateixa construcci贸 de l'edifici. Una d'elles era la llic猫ncia ambiental, un certificat que l'edifici hauria de tenir des del moment que es va construir, per貌 que no es va arribar a fer. L'Ajuntament es reservava 100.000 euros per resoldre aquestes mancances i obtenir la llic猫ncia, per貌 aquesta, per ara, encara resta pendent.

Per aquest motiu, els partits ERC-Som Poble, Podem i Pel Vendrell Prim脿ries han presentat una proposta de resoluci贸 pel pr貌xim ple en la qual demana que es tanqui provisionalment l'escola fins que no es facin els treballs de manteniment del centre i es tingui la llic猫ncia. Els tres partits asseguren que a l'煤ltima comissi贸 informativa, els cap dels serveis jur铆dics municipals va apuntar que era un 芦risc禄 que l'escola estigu茅s oberta.

Sense manteniment

I 茅s que un dels problemes que hi ha actualment 茅s que l'empresa propiet脿ria de l'immoble, la mercantil Escola de M煤sica i Auditori Pla莽a T铆voli SL, no est脿 fent els treballs de manteniment que li pertocarien. Durant els 煤ltims quatre anys, l'empresa havia retirat aquests serveis pel litigi judicial que hi havia amb el consistori, per貌 aquest s'havia resolt, aparentment, amb l'acord del passat novembre. 

M茅s de mig any despr茅s, l'empresa segueix sense fer el manteniment, tal com ha adm猫s l'alcalde del Vendrell, Kenneth Mart铆nez, a aquest mitj脿. Aix貌 ha portat el consistori a suspendre el pagament de les quotes mensuals des del passat novembre, i a fer un requeriment a l'empresa perqu猫 faci aquests treballs, entre els quals hi ha el control dels materials contra incendis, el control de la legionel路losi o la reparaci贸 d'algunes goteres.

Mart铆nez ha separat el problema de la manca de manteniment de l'empresa amb el de la llic猫ncia ambiental que, segons l'alcalde, 芦s'est脿 tramitant禄. El batlle espera que abans de comen莽ar les classes el setembre ja es pugui comptar amb un certificat dels aspectes ambientals del centre. Cal recordar que l'Ajuntament va decidir portar a la Fiscalia els expedients administratius del segon contracte de l'escola amb l'empresa constructora, que hauria comportat un sobrecost de 30 milions d'euros. 

"Es recupera un dels serveis de l'Esplai T铆voli del Vendrell per a la gent gran" "V脥DEO: La m煤sica torna a la resid猫ncia d'avis La Muntanyeta del Vendrell"