Exterior de l'Escola de Música Pau Casals del Vendrell.

L'oposició demana que es tanqui de forma provisional l'Escola de Música del Vendrell

L'empresa constructora segueix sense fer el manteniment de les instal·lacions

L'embolic al voltant de la construcció de l'Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) del Vendrell sembla lluny de resoldre's. Tot i que el passat mes de desembre es va aprovar el pagament de 2,4 milions d'euros a l'empresa propietària de l'immoble per tancar el litigi judicial que s'arrossegava des del 2015, alguns dels aspectes segueixen empantanegats, com ara el de l'obtenció de la llicència ambiental.

Veuen un «risc» que l'escola estigui oberta

El desembre es va saber també que hi havia diverses mancances que estaven pendent de resoldre des de la mateixa construcció de l'edifici. Una d'elles era la llicència ambiental, un certificat que l'edifici hauria de tenir des del moment que es va construir, però que no es va arribar a fer. L'Ajuntament es reservava 100.000 euros per resoldre aquestes mancances i obtenir la llicència, però aquesta, per ara, encara resta pendent.

Per aquest motiu, els partits ERC-Som Poble, Podem i Pel Vendrell Primàries han presentat una proposta de resolució pel pròxim ple en la qual demana que es tanqui provisionalment l'escola fins que no es facin els treballs de manteniment del centre i es tingui la llicència. Els tres partits asseguren que a l'última comissió informativa, els cap dels serveis jurídics municipals va apuntar que era un «risc» que l'escola estigués oberta.

Sense manteniment

I és que un dels problemes que hi ha actualment és que l'empresa propietària de l'immoble, la mercantil Escola de Música i Auditori Plaça Tívoli SL, no està fent els treballs de manteniment que li pertocarien. Durant els últims quatre anys, l'empresa havia retirat aquests serveis pel litigi judicial que hi havia amb el consistori, però aquest s'havia resolt, aparentment, amb l'acord del passat novembre. 

Més de mig any després, l'empresa segueix sense fer el manteniment, tal com ha admès l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, a aquest mitjà. Això ha portat el consistori a suspendre el pagament de les quotes mensuals des del passat novembre, i a fer un requeriment a l'empresa perquè faci aquests treballs, entre els quals hi ha el control dels materials contra incendis, el control de la legionel·losi o la reparació d'algunes goteres.

Martínez ha separat el problema de la manca de manteniment de l'empresa amb el de la llicència ambiental que, segons l'alcalde, «s'està tramitant». El batlle espera que abans de començar les classes el setembre ja es pugui comptar amb un certificat dels aspectes ambientals del centre. Cal recordar que l'Ajuntament va decidir portar a la Fiscalia els expedients administratius del segon contracte de l'escola amb l'empresa constructora, que hauria comportat un sobrecost de 30 milions d'euros. 


Comentaris