El pacte entre +Bellvei i el PSC fa alcalde a Gerard Colet

La socialista Núria Güell serà la primera tinent d'alcalde
Núria Güell i Gerard Colet tancant el pacte de govern a Bellvei. | Bellvei Ràdio

 

Gerard Colet (+Bellvei) es convertirà aquest dissabte 15 de juny en alcalde de Bellvei, després del pacte al qual han arribat l'agrupació d'electors que encapçala, +Bellvei, i el PSC. Això els dona una majoria estable de set regidors d'un total d'onze. Gerard Colet ocuparà per primer cop l'alcaldia del municipi, mentre que la candidata del PSC, Núria Güell, serà durant aquests quatre anys la primera tinent d'alcalde. A l'oposició queden Activem Bellvei Junts, amb tres regidors, i Ciutadans, amb un.

 

Les eleccions municipals del 26 de maig van deixar uns resultats molt ajustats a la població. +Bellvei va guanyar amb 334 vots i quatre regidors. Per darrere, Activem Bellvei Junts va aconseguir 302 vots i tres regidors, els mateixos que va treure el PSC, amb els seus 275 vots. Ja més lluny, amb 132 vots i un regidor, va quedar Cs. Els resultats obligaven a +Bellvei a buscar un pacte de govern. L'acord ha arribat amb el PSC, el seu soci preferent els últims mandats. 

 

Gerard Colet succeeix a Fèlix Sans

El que serà nou alcalde, Gerard Colet, ha remarcat que aquest «és un acord positiu per al poble i per a l'estabilitat política de Bellvei», afegint que es reparteixen «feines importants entre els regidors, tant del PSC com de +Bellvei». «Ens queda una gran feina al davant, però entre els dos grups i tots els membres que formarem l'equip de govern, pensem que farem una gran tasca», ha conclòs el batlle, que succeirà en el càrrec a Fèlix Sans.

 

Per la seva banda, Núria Güell ha recordat que la intenció del PSC «des del primer moment era arribar a pactar amb +Bellvei», tot i que reconeix que li hauria agradat que s'haguessin repartit l'alcaldia dos anys cada candidat. De totes maneres, Güell apunta que «mirant tot el que aportarà a l'Ajuntament tot aquest equip de govern, creiem que el pacte és molt bo».

 

L'agrupació +Bellvei i el PSC de Bellvei ja van arribar a pactes de govern a Bellvei els últims dos mandats. Fa vuit anys, +Bellvei, amb cinc regidors, va fer un pacte amb la regidora del PSC per tenir majoria. El 2015, tot i que l'agrupació d'electors havia obtingut una majoria de sis regidors, va acabar sumant la regidora del PSC al govern. Colet ha destacat que, per aquest mandat, el seu partit «es va plantejar primer un pacte més plural», però afegeix que finalment «no es va poder dur a terme» i van acabar pactant amb el PSC.

 

També et pot interessar: