Kenneth Martínez, seguint els resultats a la seu del PSC del Vendrell.

El PSC del Vendrell i l'AVP arriben a un acord de govern i Kenneth Martínez serà alcalde

L'acord garanteix l'alcaldia al candidat del PSC

El PSC del Vendrell i l'AVP de les Platges i les Urbanitzacions han arribat a un acord de govern per al mandat 2019-2023 a l'Ajuntament del Vendrell. Segons han confirmat les dues formacions, aquest dimecres 5 de juny es farà l'acte de signatura de l'acord d'investidura i govern, que tindrà lloc als jardins del Museu Pau Casals, al nucli de Sant Salvador.

Tot i que encara no es coneixen els detalls sobre els quals se sustenta el pacte, aquest garanteix de forma segura l'alcaldia pel candidat del PSC, Kenneth MartínezAmb la suma dels vuit regidors del PSC i un regidor de l'AVP es deixa sense opcions a un pacte alternatiu, ja que l'única manera seria un acord entre ERC-Som Poble, Ciutadans, Junts, Podem i Primàries, del tot inviable.

 

Cercant un govern ampli

Més enllà d'aquest acord, el candidat del PSC, Kenneth Martínez, va expressar fa uns dies la seva intenció de tenir un govern amb el màxim nombre de partits involucrats, amb el qual els esforços dels socialistes se centraran ara a sumar altres partits al govern. Primàries ja va descartar aquesta opció, que difícilment serà valorada per la coalició d'ERC i Som Poble, tot i que ahir dimarts Junts pel Vendrell va instar els dos partits que havien tret més regidors a entendre's.

De moment, el que es pot donar per fet és que Kenneth Martínez es convertirà en el cinquè alcalde de l'Ajuntament del Vendrell des de la recuperada democràcia, el quart que surt de les files socialistes darrere de Martí Carnicer, Josep Maria Llasat i Helena Arribas. Benet Jané (CiU) ha estat l'altre batlle de la ciutat. Martínez ha estat vuit anys regidor del consistori, portant carteres com les d'Educació, Ocupació o Comerç. Un cop Carnicer va anunciar la seva retirada, el PSC va engegar un procés de primàries que van donar el lideratge a qui serà el nou alcalde del Vendrell.