PSC i Junts pacten al Consell Comarcal del Baix Penedès i Joan Sans serà el president

El ple de constitució es farà el pròxim dilluns 15 de juliol
PSC i Junts han pactat al Consell del Baix Penedès pel mandat 2019-2023. | Cedida

 

Gairebé sobre la campana s'ha anunciat l'acord de govern pel mandat 2019-2023 al Consell Comarcal del Baix Penedès. Finalment, el PSC i Junts per Catalunya han arribat a un acord, de govern que dona la presidència a l'alcalde de l'Arboç, el socialista Joan Sans. El pacte arriba després de setmanes de negociacions entre els diferents partits, ja que el PSC també tenia sobre la taula la possibilitat de fer un pacte amb Ciutadans i el PP, o fins i tot amb ERC, tot i que aquesta possibilitat no es va plantejar.

 

Continuïtat del pacte entre PSC i Junts

Finalment, PSC i Junts han optat per la continuïtat, mantenint el mateix govern dels últims quatre anys, i tenen una majoria folgada de 20 consellers (13 del PSC i 7 de Junts) en un plenari de 33. En una nota de premsa, els dos partits apunten que aquest acord «és un clar exemple de diàleg i convivència entre sensibilitats polítiques diferents, que té com a únic objectiu millorar els serveis que es presten a les ciutadanes i ciutadans del Baix Penedès».

 

També afegeixen que tenen la voluntat d'exigir a la resta d'administracions «les Inversions que es necessiten per situar la comarca al lloc a on es mereix». L'acord marc fixa algunes de les prioritats, com ara potenciar el treball de la Xarxa Comarcal d'Ocupació, compartir una estratègia territorial conjunta amb el màxim de consens polític al territori per atraure inversions que ajudin a dinamitzar socialment i econòmicament el Baix Penedès, o treballar en xarxa per tal de millorar la mobilitat al territori.

 

Joan Sans, un president de l'Arboç

Les dues formacions valoren de forma positiva el treball conjunt que han fet els darrers anys, i aposten per mantenir aquesta línia «donant un nou impuls als projectes estratègics comarcals en el mandat 2019-2023, amb l’únic objectiu de col·laborar i treballar pel millor futur col·lectiu del nostre territori i la seva gent». L'acord també permet que Joan Sans sigui president, la qual cosa fa que aquest càrrec no recaigui, com ha estat habitual els últims mandats, en polítics del Vendrell o Calafell. El ple de constitució del Consell es farà el pròxim dilluns 15 de juliol.