Les crescudes de la riera de la Bisbal provoquen inundacions a Sant Salvador.

Insten la Generalitat a fer un estudi per resoldre les inundacions al barri de Sant Salvador del Vendrell

L'ACA haurà de determinar si cal fer alguna actuació al tram final de la riera de la Bisbal

El Parlament de Catalunya, a través de la Comissió de Territori, ha aprovat avui dimecres una resolució que insta el Govern de la Generalitat a fer un estudi tècnic per valorar la manera com s'ha de solucionar el problema de les inundacions que pateix el barri marítim de Sant Salvador del Vendrell quan plou amb intensitat. L'estudi està relacionat amb la desembocadura de la riera de la Bisbal, i la zona del seu voltant.

Amb aquest estudi a la mà, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) haurà de determinar si s'ha de fer alguna actuació en aquest tram final de la riera. En cas que s'hagi de fer, la resolució del Parlament també demana que es tingui en compte la plana agrícola que hi ha a tocar de la riera, i que es respecti el projecte de renaturalització de les Madrigueres. Precisament, el passat mes de març es va inaugurar el pont de vianants que permet sortejar la desembocadura de la riera.

 

Inundacions a Sant Salvador i Coma-ruga

El problema d'inundacions als nuclis marítims del Vendrell és recurrent i els veïns fa temps que demanen solucions. A Sant Salvador concretament, quan plou amb intensitat el cabal de la riera creix, i s'ha de tallar la carretera que uneix el barri amb el sector del Sanatori i Calafell. Això provoca un canvi de ruta de més de deu quilòmetres. A més a més, alguns carrers de la zona del Sanatori i de la plaça de les Palmeres també queden sovint inundats.

El problema es repeteix a Coma-ruga, on els temporals de mar o les fortes pluges deixen en moltes ocasions alguns carrers de la part més cèntrica completament negats, com ara l'avinguda de Brisamar. La resolució que s'ha aprovat aquest dimecres al Parlament també preveu assessorar l'Ajuntament del Vendrell sobre les actuacions puntuals que s'han de fer en aquesta riera per evitar futures inundacions.