La patronal del Penedès tria Neus Lloveras com a nova presidenta

Els empresaris es decanten per l'exalcaldessa de Vilanova per liderar la FEGP
Neus Lloveras ha estat escollida nova presidenta de la FEGP. | FEGP

 

La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) ja té nova presidenta. Es tracta de l'empresària, i exalcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, que ha guanyat les eleccions que aquest dimarts 1 d'octubre ha fet la patronal penedesenca. Lloveras ha obtingut 189 vots, superant els 76 de l'actual president, Martí Sistané, que optava a la reelecció. D'aquesta manera, es converteix en la primera dona que presideix la patronal penedesenca.

Lloveras s'ha presentat com a nova presidenta amb el desig de «modernitzar» la federació i «donar-li veu fora del territori». Després d'haver obtingut el 71% del total de vots emesos, l'exalcaldessa de Vilanova ha remarcat que els empresaris del Penedès «tenien ganes de canvi». A les eleccions, però, només hi ha pres part una tercera part dels gairebé 900 socis que té l'entitat.

 

Jornades de debat per definir les primeres accions

Per definir les seves primeres accions, Lloveras ha avançat que fixarà els objectius de manera conjunta amb els associats, fent unes jornades de debat. Per la nova presidenta, «la unitat dels empresaris de les tres comarques del Penedès és essencial per poder fer front a les nostres demandes». De la mateixa manera, essent la primera dona que presideix la FEGP, Lloveras també ha volgut reivindicar el paper de la dona treballadora i ha assegurat que treballarà «perquè les dones empresàries tinguin la seva pròpia veu».

La FEGP va néixer fa uns anys arran de la fusió entre l'Associació d'Empresaris del Penedès i el Garraf (ADEPG) i la Unió Empresarial del Penedès (UEP). Aquestes han estat les primeres eleccions que s'han celebrat ja com a Federació Empresarial del Gran Penedès. Uns 300 empresaris van votar aquest dimarts a la Finca Mas Solers de Sant Pere de Ribes, en una assemblea extraordinària que va servir per escollir la nova presidenta.

"Es presenta la Fira del Vendrell 2019, que tindrà un nou espai de protecció animal" "Homenatge als patinadors i als jugadors històrics de l'hoquei de Calafell al remodelat pavelló"