El PDeCAT de la Bisbal acusa la portaveu d'ERC de no tenir comptador d'aigua en una casa

Asseguren que durant diversos anys, Pilar Verdún obtenia l'aigua directament d'un pou
La regidora d'ERC de la Bisbal, Pilar Verdún. | BP Diari

 

Nova polèmica a la Bisbal del Penedès. El grup municipal del PDeCAT, que actualment governa al consistori, ha emès un comunicat a través de les xarxes socials en el qual acusa la portaveu del grup municipal d'ERC, Pilar Verdún, de no disposar de comptador d'aigua en una casa que la regidora republicana tenia a la Masieta. Segons el PDeCAT, aquesta casa tenia un tub que anava directe a un pou que hi havia a la finca, sense que aquesta passés per un comptador.

Tot i que actualment Verdún ja no viu en aquesta casa, el PDeCAT assegura que aquesta situació es va mantenir, com a mínim, durant els vuit anys que ERC va governar a l'Ajuntament de la Bisbal, del 2007 al 2015. Aquesta informació ha sortit de les reunions que el partit de govern ha fet amb l'empresa concessionària de l'aigua pels problemes d'abastament que hi ha hagut en algunes urbanitzacions com la de l'Esplai.

El PDeCAT demana la dimissió de Verdún

A l'informe fet per l'empresa concessionària s'apunta que aquest tub hi és des de fa anys, sense saber exactament des de quan aquest habitatge no disposava de comptador. Des del PDeCAT apunten que durant els vuit anys que va ser regidora d’ERC a l’equip de govern, Verdún «no pagava res per l’aigua que consumia», cosa que, «només comptant mínims, pujaria a 2.000 euros, sense tenir en compte els anys anteriors». Uns diners «que no va pagar ella, sinó que hem pagat tots els bisbalencs i bisbalenques que paguem rebuts d’aigua», segons el PDeCAT.

Per això el partit d'Agnès Ferré es pregunta si això «és el que des d'ERC de la Bisbal entenen per municipalitzar l’aigua», fent referència a una proposta dels republicans. També lamenten que nuclis com l’Esplai i la Masieta «han tingut restriccions puntuals d’aigua pel nul manteniment dels pous mentre governava ERC», i en canvi  Verdún «no pagava el consum d’aigua». Per tot plegat, el partit ha demanat la immediata dimissió de la portaveu republicana.

Pilar Verdún afirma que el pou era seu

La regidora d'ERC Pilar Verdún ha respost, en declaracions a 'BaixPenedesDiari.cat', que aquest pou que tenia a la seva finca era seu, i que no «necessitava comptador, perquè el vaig fer jo el 1989». De fet, Verdún apunta que a principis dels anys 90 va arribar a un acord amb l'alcalde del municipi, Joan Poch, per cedir l'aigua que li sobrava del pou a la urbanització, ja que d'ell n'obtenia molta més aigua de la que necessitava.  

"Un accident de trànsit destrossa part de la barana d'un pont al Vendrell" "Neix 'Som Festa', una nova associació de joves del Baix Penedès"