La Paeria demanarà a la Generalitat que bars i restaurants de Lleida puguin obrir

El PDeCAT del Penedès demana que les restriccions només s'apliquin a les zones amb més contagis

Creuen que cal «diferenciar els municipis de les ABS que tenen un comportament normal»

Des del Partit Demòcrata (PDeCAT) de la Vegueria del Penedès han demanat al Govern de la Generalitat un canvi de criteri a l'hora de posar restriccions per l'augment de contagis de coronavirus. La formació creu que les polítiques de confinament s'haurien d'aplicar segons la situació en què es troben les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de cada territori, i no de manera general.

El PDeCAT remarca que a la Vegueria del Penedès, les ABS presenten «dades diferenciades quantitativament, respecte als límits de rebrot que han determinat les noves polítiques de confinament». Per això commina al Govern català a actuar com ho van fer a l'estiu a la zona de Lleida, quan es van confinar les poblacions que tenien unes dades més grans de contagis.

Diferenciar els municipis

«No pot ser que en alguns municipis del Penedès les dades siguin contingudes i la seva activitat gastronòmica i comercial quedi reduïda a zero», afirmen en un comunicat, raó per la qual insten a la Generalitat a «tenir la capacitat de diferenciar els municipis de les ABS que tenen un comportament normal». Pel PDeCAT, el sistema econòmic i comercial del país «està tocat i a vegades costa d'entendre que en alguns municipis que no tenen risc de rebrot se'ls apliquin polítiques de confinament de realitats on la situació és complicada».

Després de les últimes restriccions que afecten el comerç i a la restauració, diverses veus del territori han fet sentir la seva disconformitat. Una d'elles va ser la de la patronal del Penedès, que troba les restriccions «desmesurades» i demana més ajuts per aquests sectors.


Comentaris