El PDeCAT del Vendrell recull el guant de l'ANC per fer una candidatura sobiranista

El partit emplaça a la resta de forces polítiques a posicionar-se

El PDeCAT del Vendrell ha respost públicament a la petició de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Vendrell, que el passat setembre va emetre un comunicat demanant l'entesa dels partits sobiranistes de cara a les eleccions municipals del mes de maig. El partit que al Vendrell encapçala Eva Serramià ha encoratjat, en una nota de premsa,  a «fer un pas més» a totes les forces polítiques «que creiem en uns objectius de país».

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Per això, afirmen que, «entenent la proposta de l’ANC per buscar un comú denominador,  el PDeCAT del Vendrell creu que ha de participar en qualsevol iniciativa que es plantegi perquè les vendrellenques i vendrellencs tinguin, a les pròximes eleccions municipals, el millor projecte possible». «Creiem que la força de la unitat dels col·lectius, entitats, associacions i també de tothom a títol individual, sense condicionants de partida, és la millor base per construir», afegeixen.

Emplacen la resta de partits a posicionar-se

Per tot això, des del PDeCAT emplacen a la resta de forces polítiques «a sumar-se a aquesta iniciativa a través del paper de l’ANC com a punt de trobada», i a «manifestar-se públicament, tant si s’hi sumen com si ho rebutgen». Des del PDeCAT també expliquen que, des que el novembre del 2017, no es va poder configurar un govern alternatiu, el partit ha estat centrat «a dur a terme el programa electoral pel qual ens havien fet confiança» els ciutadans del Vendrell. Un programa que, asseguren, han executat «en més del 75%».

Més de 300 inscrits a les primàries del Vendrell

L'ANC va demanar fa uns mesos la unió dels partits sobiranistes del Vendrell, avisant que, en cas que no fos possible, promourien unes primàries independentistes a la ciutat, obertes a tota la societat civil. Fins ara, cap formació s'havia mostrat, públicament, disposada a aquesta suma de partits, i l'ANC del Vendrell i Òmnium del Baix Penedès van engegar el passat desembre les primàries independentistes a la ciutat. De moment, uns 300 vendrellencs ja s'hi han inscrit per poder votar, en un cens que estarà obert fins a finals del mes de gener. Tots els ciutadans es poden registrar com a votants o com a candidats a la web de Primàries Catalunya.