EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

El Penedès Marítim demanarà a Territori la gratuïtat del peatge de Cunit

El Pacte del Penedès Marítim es reuneix aquesta setmana amb el conseller de Territori, Damià Calvet
L'autopista C-32, al peatge de Cunit / Cubelles. | ACN

 

El Pacte del Penedès Marítim farà arribar aquest dimecres 20 de febrer les seves reivindicacions al voltant de l'autopista C-32 al conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet. El pacte impulsat pels Consells Comarcals del Baix Penedès i el Garraf, al qual es van sumar després tots els alcaldes d'aquestes dues comarques, vol mesures per reduir l'increment del preu dels dos peatges d'aquesta autovia que hi ha a Cunit i a Sitges, i que fan que sigui una de les vies més cares del Principat.

 

Tal com ha avançat aquest dilluns la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, des del territori es traslladaran al conseller les diferents peticions que tenen, entre les quals hi ha que el peatge de Cunit i Cubelles sigui «gratuït pels residents i pels que treballen en aquestes dues comarques». Pel peatge de Vallcarca, el Pacte del Penedès Marítim demana descomptes de fins al 60%, que se sumin a les bonificacions que ja existeixen.

 

Canviar les tarifes de Rodalies

Aquests descomptes i la gratuïtat del peatge de Cunit es podrien vehicular a través del Teletac o d'adhesius que portarien al vehicle els residents o els treballadors a les dues comarques. La reunió també inclourà les propostes relacionades amb les línies de Rodalies que arriben fins al Penedès, ja que creuen que hi ha un greuge amb la zonificació tarifària. Des de la plataforma No Vull Pagar C-32 han tornat a criticar el Pacte del Penedès Marítim, assegurant que no han estat convidats «a cap trobada de treball» relacionada amb aquests temes.

 

El Pacte del Penedès Marítim es va crear a principis d'aquest 2019 després que el preu dels peatges de la C-32 al Baix Penedès i el Garraf tingués un nou augment, que fa que anar del Vendrell a Barcelona i tornar costi ja 22,14 euros. Els dos Consells Comarcals han elaborat un document amb totes les peticions que entregaran a Damià Calvet aquest dimecres.