Imatge d'un exemplar de tauró

Uns pescadors capturen per sorpresa un tauró de grans dimensions a la costa de Tarragona

L’animal va ser trobat entre les xarxes de les embarcacions i sembla que ja estaria mort quan va ser pescat

Gran sorpresa la que es va endur un grup de pescadors de Segur de Calafell, al Baix Penedès, quan, un cop van recollir les xarxes de les embarcacions, entremig d’elles van descobrir que hi havia un enorme tauró mort. Els fets van tenir lloc el matí del dimarts, 5 de maig, just quan els treballadors van arribar al port. 

L’animal va ser pescat molt a prop de la platja, pràcticament a la zona límit de bany durant l’estiu, a tan sols 300 metres de distància de la línia costanera. Es tracta d’un exemplar femella que fa dos metres d’altura, i alguns testimonis apuntarien al fet que es podria tractar d’una tintorera. En tot cas, és poc habitual trobar aquest tipus d’animals en aquesta àrea concreta del mar.

Al llarg de les darreres setmanes, i coincidint amb el confinament dels humans, s’han vist un clar augment de la presència de taurons i dofins de diverses espècies a prop de la costa de tot Catalunya. És molt probable que la reducció dràstica de la presència d’embarcacions nàutiques i de les activitats humanes hagin permès l’apropament d’aquests animals marins en tota aquesta àrea litoral de poca profunditat.


Comentaris