Un dels pessebres de l'exposició del Vendrell.

Els pessebres i els diorames seran els protagonistes de les festes de Nadal al Vendrell

El Grup Pessebrista ha preparat un seguit d'actes pels seus 30 anys

El Grup Pessebrista del Vendrell compleix aquest 2019 el seu 30è aniversari, motiu pel qual han preparat un bon grapat d'actes per les festes de Nadal d'enguany. A més de la tradicional exposició de pessebres i diorames que s'inaugura aquest dijous 5 de desembre a la Fusteria, els pessebristes han volgut que aquesta tradició sigui ben present a tot el municipi. Per això, es repartiran pessebres de gran format o diorames —un total de setze— en diferents indrets de la ciutat, des d'edificis municipals fins a aparadors de comerços.

L'exposició de la Fusteria s'inaugura aquest dijous a les 19.30 hores, amb la presència del grup musical Ço del Botafoc, i romandrà oberta fins al 6 de gener. Tots els infants que la visitin durant aquest mes s'enduran un diorama per retallar i enganxar, obra de Joan Marc Ferret. A més a més, i tal com ja es va fer l'any passat, el dissabte 14 de desembre es farà a la sala la segona jornada Star Wars Catalunya, amb la presència de diferents personatges de la saga de les 17.30 a les 20.00 hores. Servirà per recollir fons per la campanya Fem Pinya.

Llibre sobre el 'Matines'

Un dels actes especials d'aquest any més destacats és la presentació d'un llibre sobre Joan Toldrà i Fàbregas (1811-1889), més conegut com el 'Matines', que va ser un important imatger i pessebrista vendrellenc. Es tracta d'un estudi que ha fet Salvador Arroyo sobre el que fou un el més important i prolífic tallista de la imatgeria vendrellenca del segle XIX. Xavier Mercadé ha reconegut que amb aquesta iniciativa se satisfà «un deute que teníem els pessebristes amb ell». La presentació del llibre està programada pel 20 de desembre, a les 19.30 hores, als baixos de la Rectoria.

Les activitats del Grup Pessebrista es completen amb la segona Ruta nocturna de pessebres, que es farà el dia 28 sortint a les 19.30 hores de la Fusteria, i el segon Concurs de pessebres populars per les llars. Hi ha tres premis previstos pels adults i lots de llibres pels infants que participin. Les inscripcions es poden fer amb les butlletes que hi ha a La Fusteria i els premis s'entreguen el 29 de desembre a les dotze del migdia. L'últim acte serà la projecció de la pel·lícula 'Se armó el Belen' els dies 20 i 22 de desembre, a les 18.00 hores, als baixos de la rectoria.  

El pessebre d'Star Wars tornarà a fer acte de presència al Vendrell.
El pessebre d'Star Wars tornarà a fer acte de presència al Vendrell. | BP Diari


Comentaris