Els projectes premiats a la segona convocatòria d'ajuts socials de la Fundació Pinnae.

Pinnae lliura els ajuts del 2019 a deu entitats socials del Penedès

Dos dels projectes es desenvoluparan al Baix Penedès

El Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca va acollir aquest dimarts 17 de setembre l'acte d'entrega dels ajuts de la segona convocatòria d'Impuls Social que du a terme la Fundació Pinnae. Tal com ja es va avançar a finals de juliol, un total de deu projectes de marcat caràcter social han estat escollits per rebre aquests ajuts, que esgoten una dotació de 200.000 euros. L'import màxim per a cada projecte és de 25.000 euros.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El president de la Fundació Pinnae, Martí Solé, i el delegat de la Generalitat a la Vegueria del Penedès, i alcalde de Vilafranca, Pere Regull, van ser els encarregats d'entregar els diplomes a cadascuna de les deu entitats beneficiades. Tal com ja va passar a la primera convocatòria, la Fundació Pere Tarrés va encarregar-se d'avaluar les propostes presentades, un total de 37, per acabar escollint les deu que han rebut l'ajut econòmic.

Dos projectes del Baix Penedès

Entre els deu projectes seleccionats n'hi ha dos que es desenvoluparan al Baix Penedès. Un d'ells és el de 'Treball en Xarxa amb les persones grans', de la Fundació Amics de la Gent Gran. Tal com va recordar la responsable de l'organització al Garraf i el Baix Penedès, Antònia Tamayo, l'entitat rep per segona vegada aquest ajut, amb el qual desenvoluparà el seu treball en favor de la gent gran que viu sola.

El segon projecte és 'Cases d'algú', presentat per la GEPEC-Ecologistes de Catalunya. Es tracta d'un projecte de conservació de medi natural que es farà en col·laboració amb la fundació Santa Teresa del Vendrell i el centre ocupacional de la Masia de la Sínia de Calafell. Xavier Giménez, membre de l'entitat, va remarcar que la tasca de recuperació de la natura «ha de ser transversal amb el vessant social», raó per la qual volen implicar a persones amb diversitat funcional.

L'acte de Pinnae s'ha fet al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca.
L'acte de Pinnae s'ha fet al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca. | BP Diari

 

Pere Regull va tancar l'acte agraint la tasca de fundacions com Pinnae, que permeten «complementar» el suport en l'àmbit social allà on l'administració no pot arribar. Regull va voler recordar que un «72% del pressupost de la Generalitat es destina a educació, sanitat i Serveis Socials» i que amb el 28% restant «s'ha d'arribar a molts llocs que no és fàcil arribar-hi». La resta de projectes beneficiats pels ajuts de Pinnae es poden consultar en aquest enllaç.