Protesta dels bars i els restaurants del Vendrell.

El Baix Penedès necessita reforçar de manera «urgent» prop de 3.000 empreses de la comarca

El pla de reactivació econòmica del Consell Comarcal ofereix assessorament a cost zero a les empreses

Reforçar «urgentment» 3.000 petites i mitjanes empreses. Aquesta és la necessitat imperiosa que ha identificat el Consell Comarcal del Baix Penedès amb la diagnosi que s'ha fet per aplicar el seu pla de reactivació econòmica. La crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus ha fet estralls de nou a una comarca que ja patia moltes mancances a l'àmbit de l'ocupació i el treball.

La diagnosi que ha fet les últimes setmanes l'Instituto de Educación Superior TQM ha servit per elaborar un cens de 2.913 empreses comarcals a les quals s'oferirà un assessorament «a cost zero» al llarg del 2021, amb l'objectiu de reforçar aspectes com la digitalització, la formació, l'organització interna o l'accés a ajuts. El pròxim 1 de febrer es començaran a fer els contactes.

Combatre la «incertesa» del moment

Seran trobades on es treballarà per millorar la «competitivitat» de les empreses, a través de sessions de màrqueting, formació, finançament o treball en xarxa. Els responsables de la diagnosi apunten que el principal problema que tenen ara mateix aquestes empreses és «la incertesa que genera el moment, amb limitacions a l'activitat que no se sap quan canviaran ni quan duraran».

L'assessorament es dirigeix principament a les petites i mitjanes empreses, de menys de 50 treballadors i una facturació inferior als deu milions d'euros anuals. La majoria són dels sectors del turisme o l'hostaleria, molt afectats per les actuals restriccions. Durant el 2020, indicadors com l'atur o la contractació han marcat les pitjors xifres en molt de temps a la comarca, al mateix temps que el nombre d'establiments ha caigut a la majoria de municipis.