Demanen un pla de xoc per millorar les estacions de tren del Baix Penedès

ERC també proposa la creació d'una Autoritat del Transport de la Vegueria
L'estació de tren de l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç
 

El grup d'ERC al Consell Comarcal del Baix Penedès presentarà al ple del Consell Comarcal d'aquest dimecres 4 de març una proposta perquè es demani a Renfe que faci un pla de xoc per millorar les estacions de tren de la comarca. Segons els republicans, les estacions del Baix Penedès es troben en una «situació de deixadesa» evident, posant com a exemple la manca d'ascensors a la de l'Arboç, la manca de porxos a la del Vendrell o la manca d'aparcaments a la de Sant Vicenç de Calders

 

Per això sol·liciten a Renfe aquest pla de xoc «per arreglar la situació de les estacions amb inversions que les millorin i les facin accessibles i segures». De la mateixa manera, ERC proposa que, amb l'objectiu de millorar la mobilitat en el conjunt de la Vegueria del Penedès, es creï una Autoritat del Transport de la Vegueria, que hauria de treballar «per la cohesió dels territoris a través de la millora de les connexions mitjançant el transport públic, així com la millora de la xarxa de carreteres».

 

Millora dels accessos a l'Hospital

Per altra banda, el grup d'ERC tornarà a presentar al ple del Consell Comarcal d'aquest mes de març la proposta de millora dels accessos a l'Hospital del Vendrell, que ja havia presentat el desembre. En aquell cas, la proposta es va acabar retirant davant les peticions del govern del Consell perquè la proposta s'enviés al Departament de Salut, i no al de Territori. Finalment, però, ERC torna a demanar que sigui el Departament de Territori l'encarregat de fer aquesta millora, ja que considera que és «l'òrgan competent».

 

Tant des d'ERC com des de la Xarxa Vendrellenca, que és l'associació impulsora de la proposta, comparteixen que «els diners del Departament de Salut han de ser per millorar els serveis de salut i no per altres equipaments». També apunten que la proposta de millora dels accessos compta amb el suport del comitè de treballadors de l'Hospital Comarcal.