El ple de Calafell fa un minut de silenci per condemnar «la violència a les ciutats catalanes»

ERC, Sumem+ i la CUP critiquen la celebració del ple i marxen
El minut de silenci que s'ha fet al ple de Calafell. | Calafell.tv
 

El ple de l'Ajuntament de Calafell d'aquest dijous 17 d'octubre a la tarda ha fet un minut de silenci per «condemnar la violència a les principals ciutats catalanes», en paraules de l'alcalde, Ramon Ferré. El minut de silenci ha estat seguit per tots els partits, però quan ha acabat, ERC, Sumem+ i la CUP han decidit abandonar el ple en protesta pel fet que s'hagi mantingut durant aquests dies d'excepcionalitat per la sentència del Tribunal Suprem.

 

Els tres partits independentistes havien demanat ajornar-lo per la setmana que ve, però l'alcalde ho va desestimar. Ramon Ferré ha argumentat que el ROM «permet ajornar una setmana el ple ordinari», però ha afegit que això ja s'havia fet, perquè el ple estava previst originàriament pel dia 10 d'octubre. Així, finalment la sessió ha transcorregut sense la presència dels set regidors independentistes.

 

Es tomba la moció de rebuig a la sentència

El conflicte actual i la resposta a la sentència del TS han estat presents al ple en diferents moments. Així, tot i no prendre part al ple, ERC, Sumem + i la CUP han presentat per urgència la moció de rebuig a la sentència, una urgència que ha estat aprovada. Després, la moció s'ha debatut sense els partits independentistes, i s'ha rebutjat amb els vots de Cs, PP i Podem, mentre que PSC i UAM s'ha abstingut.

 

Igualment, al ple s'ha rebutjat una moció del grup municipal de Cs, en la qual es condemnava els «actes violents dels CDR contra edificis governamentals i l'aeroport de Barcelona», així com els polítics independentistes «que els han encoratjat», segons ha apuntat el portaveu de la formació taronja, José Manuel Tejedor. La moció només ha tingut el vot a favor de Cs i el PP, mentre que el PSC, UAM i Podem han votat en contra

Més notícies de la categoria Baix Penedès