El ple de Calafell aprova donar el nom d'1 d'octubre a una plaça

La decisió queda pendent d'un informe tècnic abans que es pugui fer efectiva
Diversos membres del públic han girat l'esquena al regidor de Cs, José Manuel Tejedor. | Ajuntament de Calafell

 

El ple ordinari de l'Ajuntament de Calafell d'aquest dilluns 1 d'octubre ha servit perquè s'aprovés una moció presentada pels grups municipals del PDeCAT, la CUP i ERC, amb el suport de les entitats ANC i CDR de Calafell, per donar el nom de plaça de l'1 d'octubre a la placeta on hi ha les Dependències Municipals de la Platja. La moció ha prosperat amb els tretze vots a favor del PDeCAT, la CUP, ERC, UAM i el regidor no adscrit, Jesús Benedicto, i els vuit vots en contra de PSC, PP i Cs.

Pendent d'un informe tècnic

Tot i això, l'acord queda pendent ara que es faci un informe tècnic  seguint el protocol de nomenclàtor de carrers, que es va aprovar al ple del passat desembre del 2017. De fet, aquesta situació és la que ha portat al grup municipal de Cs a demanar que no s'acceptés la proposta. El seu portaveu, José Manuel Tejedor, ha criticat que no s'hagi seguit «el procediment establert» per dur a terme el canvi de nom de carrers.

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, va demanar al secretari municipal un informe sobre la moció, i aquest ha conclòs que era procedent votar-la al ple, perquè només tracta «d'una declaració política». En canvi, de la segona part de la moció, on es demana que es posi la placa a la plaça, el secretari ha apuntat que quedava supeditat «a un informe preceptiu, abans de posar la cartelleria». D'aquesta manera, el que s'ha obert ara és el procediment de canvi de nom del carrer, però aquest s'haurà de concloure a la comissió pertinent.

Rebutjada una moció de Cs de suport a la policia

Els partits sobiranistes del ple municipal han destacat la importància d'aprovar aquesta moció en una data tan assenyalada com la del primer aniversari de l'1 d'octubre. En canvi, des del PSC han votat en contra, ja que han apuntat que la moció «genera confrontació entre els veïns», segons Miguel Àngel Perín. Al ple també s'ha rebutjat una moció de Cs on es demanava el suport per a les forces de seguretat i policials. En el moment que ha intervingut el portaveu de Cs, diversos ciutadans que hi havia al públic s'han aixecat i li han girat l'esquena.  

"Els ciutadans del Vendrell podran pujar al bus autònom durant aquesta setmana" "BONA NOTÍCIA: Un curtmetratge de Calafell, seleccionat a Sitges 2018"