Cunit ha aprovat una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem.

El ple de Cunit rebutja la sentència del Suprem amb l'absència de Ciutadans

La moció ha prosperat amb els vots d'ERC, Podem i tres regidors d'Impulsem

L'Ajuntament de Cunit ha aprovat en un ple extraordinari celebrat aquest dijous 17 d'octubre una moció de rebuig a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem contra els líders independentistes empresonats. La moció ha estat presentada pels grups municipals d'Impulsem Cunit, ERC i En Comú Podem. Al ple no hi han pres part els tres regidors de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Cunit.

El govern municipal vota dividit

La moció mostra el rebuig a la sentència del TS i reclama la llibertat dels presos i l'amnistia per tots els empresonats i els exiliats pels fets de l'octubre del 2017. De la mateixa manera, reitera el compromís amb el «dret a l'autodeterminació» de Catalunya. Els diferents partits presents al ple han fet les seves intervencions. ERC i Podem són els que s'ha mostrat més contundents contra la sentència del Suprem, mentre que Impulsem Cunit ha donat llibertat de vot als seus regidors per ser un tema que sobrepassa l'àmbit de la política municipal.

El PSC, per la seva banda, ha rebutjat que la via judicial sigui el camí per resoldre el conflicte, tot i que ha comminat a acatar la sentència. Finalment, la moció s'ha aprovat amb els vots a favor dels tres regidors d'ERC, els dos regidors d'En Comú Podem i tres dels quatre regidors d'Impulsem Cunit. El PSC i una regidora d'Impulsem s'han abstingut. A Cunit, el govern municipal està integrat pel PSC, Impulsem Cunit i En Comú Podem.

Mocions a altres ajuntaments

Cunit es converteix així en el segon ajuntament del Baix Penedès que aprova una moció de rebuig a la sentència del Suprem, després que també ho fes aquest dimecres a la nit l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès. De moment es desconeix si altres municipis debatran la moció en els pròxims dies. Al Vendrell, els partits independentistes han presentat la moció al ple ordinari del pròxim dimarts. A Calafell, els partits independentistes van demanar a l'alcalde suspendre el ple ordinari d'avui dijous, però el batlle ho ha desestimat.


Comentaris