El ple del Vendrell condemna el feixisme i el racisme, amb l'excepció de PxC

No prospera una moció del PP de rebuig a les declaracions de Quim Torra sobre la via eslovena
Els regidors de PxC del Vendrell, en una imatge d'arxiu. | BP Diari

 

La política nacional va tornar a ser la protagonista al ple de l'Ajuntament del Vendrell del mes de desembre, celebrat aquest dimarts. Dues mocions de signe ben diferent es van debatre al plenari, una de Som Poble per declarar el Vendrell municipi contra el feixisme i el racisme, i una altra del PP de rebuig a les paraules del President de la Generalitat, Quim Torra, sobre la via eslovena.

 

La primera, de Som Poble, demanava una condemna del feixisme i el racisme a la ciutat, perquè aquesta segueixi treballant «en favor de la convivència en la diversitat». La moció va rebre el suport de tots els partits del plenari (PSC, PDeCAT, ERC, Cs, Sí Se Puede, PP i Som Poble), excepte PxC, que demanava que també s'inclogués al text una menció «als 100.000 milions de morts que va causar el comunisme a tot el món durant el segle XX». La petició no va ser acceptada, i PxC es va negar a condemnar el feixisme i el racisme.

 

La via eslovena de Quim Torra

La segona moció, la del PP, demanava que es rebutgessin les declaracions de Quim Torra sobre la via eslovena, que Jero Merino va definir com una «via violenta per aconseguir la independència» de Catalunya. La moció no va prosperar perquè només va rebre el suport de Cs i PxC, a més del PP. ERC, PDeCAT, Som Poble, Si Se Puede i dos regidors del PSC van votar en contra, mentre que Kenneth Martínez i Martí Carnicer es van abstenir.

 

Protocol contra el maltractament de la gent gran

L'altra moció que es va aprovar al plenari vendrellenc va ser la que va presentar Sí Se Puede per elaborar un protocol municipal d'actuació contra el maltractament de la gent gran. La proposta va ser aprovada per unanimitat. Segons Sí Se Puede, el protocol es podria fer adaptant el que va elaborar el Departament de Benestar i Família de la Generalitat. Per això demana formalment a l'Oficina de la Gent Gran Activa de la Direcció General de Famílies de la Generalitat de Catalunya el suport en l’elaboració i execució del protocol municipal.