Imatge d'un control en un dels accessos a Calafell

Denuncien 70 conductors que es desplaçaven a segones residències de Calafell per Setmana Santa

L'alcalde Ramon Ferré crida a quedar-se a casa i respectar l'ordre de confinament

La Policia Local de Calafell ha denunciat a 70 conductors que es dirigien a les segones residències del municipi coincidint amb el que hauria d'haver estat l'inici de la campanya turística de Setmana Santa. En concret, els agents han aixecat 40 actes divendres i 30 més aquest dissabte.

En l'operatiu, s'han tallat més de 20 accessos de la localitat amb patrulles policials a les principals entrades i s'han col·locat obstacles de formigons a carrers, que connecten amb altres municipis i a camins secundaris. L'alcalde, Ramon Ferré, ha assegurat que han fet retornar a casa els infractors i ha demanat, novament, que s'evitin els desplaçaments.

Precisament aquest divendres, Ferré publicava un vídeo dedicat explícitament que a les persones que tenen una segona residència al municipi, i els advertia que es trobarien un Calafell «blindat», amb tots els carrers tallats i controls policials. «No volem que vingueu a passar les vacances, estem en un període de guerra», alertava Ferré.

«Encara que vinguin, no poden sortir de casa. És absurd»

«Encara que vinguin, no poden sortir de casa. És una mica absurd que s'exposin a una multa o a estendre el contagi precisament en una zona on no tenim molta gent afectada pel virus. Demanem que no es moguin de casa», ha insistit el batlle. Els controls policials es faran cada dia de Setmana Santa fins al dilluns de Pasqua.