Les policies locals reclamen que es creï una Direcció General per millorar la gestió

El Vendrell ha acollit un congrés de l'associació de Caps i Comadaments
El congrés de policies locals s'ha celebrat al Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

La creació d'una Direcció General que substitueixi l'actual Comissió de Coordinació ha estat la principal reclamació que s'ha fet aquest dimecres 10 d'abril al congrés anual de l'Associació de Caps i Comandaments de la Policia Local de Catalunya (ACCPOLC), celebrat a l'Hotel Ra del Vendrell. L'impuls d'una Direcció General pròpia ha estat un dels consensos del congrés, que des dels màxims responsables policials es creu que podria millorar la gestió dels cossos.

 

D'aquesta manera, han instat al Departament d'Interior de la Generalitat a aprofitar la futura llei de Policia de Catalunya per millorar la coordinació i la gestió de les policies locals, i han reivindicat que puguin prendre part a la direcció acadèmica de l'Institut de Seguretat Pública, que és on es formen els agents. Conrad Fernández, president de l'associació, ha apuntat que el fet «que la coordinació i l’ordenació de les policies locals recaigui en una Direcció General seria una mesura que permetria definir, al màxim nivell de responsabilitat institucional, els recursos necessaris per prestar els serveis bàsics de policia i establir un marc laboral comú per a tots els agents».

 

Millorar la distribució de competències

Igualment, creuen que la creació d’una Direcció General també permetria redefinir millor la distribució de competències entre les policies locals i els Mossos d’Esquadra, així com establir serveis comuns, com podrien ser el control de la qualitat dels serveis, la deontologia professional i la gestió logística. Pel que fa a la direcció de l’Institut de Seguretat, han argumentat que si en formessin part, podrien contribuir a definir un pla de carrera professional vàlid per a tota la policia.

 

Des de l'ACCPOLC han demanat als alcaldes i als representants de la Generalitat de Catalunya presents al congrés posar en marxa tots els mecanismes necessaris per assolir aquest impuls institucional de la coordinació i ordenació de la Policia de Catalunya. Al congrés celebrat al Vendrell hi han pres part més de 200 comandaments policials i autoritats de seguretat de les institucions catalanes, que han debatut aspectes interns de l'associacionisme professional dels comandaments de policia local. També s’ha fet el tradicional lliurament de medalles i distincions. 

  

També et pot interessar: