Maite González i Juanjo García, del PP de Calafell.

El PP de Calafell exigeix a la «trànsfuga» Maite González que retorni l'acta de regidora

Critiquen que la portaveu prenia les decisions sense informar el partit

La marxa del PP de Calafell de la regidora Maite González ha desencadenat una guerra oberta entre qui fins ara era la portaveu del partit a l'Ajuntament i el president local dels populars, Juanjo García. Després que la regidora acusés Garcia de torpedinar el pacte de govern entre PSC i PP utilitzant «mitjans poc honestos», ara ha arribat la resposta de la Junta Local del PP.

En una nota enviada als mitjans, el partit assegura que les decisions preses durant aquest mandat per González no han estat mai consensuades amb la junta local. Així, acusen la regidora de «negociar individualment» el pacte amb el PSC, del qual se'n van assabentar, asseguren, pels mitjans de comunicació.

Que retorni l'acta de regidora al PP

En aquesta mateixa línia, des del PP de Calafell critiquen que han estat tot el mandat «sense saber res de les seves actuacions al consistori», unes actuacions que, en la majoria dels casos, no compartien. Per això li recorden que va obtenir l'acta de regidora sota les sigles del PP, i li exigeixen que retorni aquesta acta al partit. González va comunicar que tenia la intenció de seguir a l'Ajuntament com a regidora no adscrita.

Des del PP de Calafell apunten que faran «totes les gestions corresponents» perquè es declari aquest govern com «un govern trànsfuga» segons la llei d'anti transfuguisme, per bé que González no forma part del govern local, ja que el que va signar amb el PSC va ser un acord de governabilitat per donar suport extern a l'executiu. Amb la marxa de González, el PP es quedaria sense l'únic càrrec electe que els quedava a la comarca.