El pregó de Robert Rovira encetarà la Festa Major 2019 de l'Arboç

El pregó tindrà suport audiovisual com a novetat

Tot a punt a l'Arboç perquè comenci aquest divendres 23 d'agost la Festa Major 2019, una celebració que està declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional. La festa s'obrirà amb el pregó que farà a les 20.00 hores a la plaça de la Vila Robert Rovira i que, com a novetat, aquest any comptarà amb suport audiovisual. Robert Rovira, nascut el 1952, ha dedicat bona part de la seva vida a l'estudi, la conservació i la promoció de la cultura popular i tradicional catalana, especialment el Ball de Bastons.

Ha participat en l'elaboració de diversos llibres i estudis sobre el Ball de Bastons a l'àmbit local, penedesenc i nacional. El 1995 se li va donar l'escut d'or del Ball de Bastons de l'Arboç, en reconeixement als 25 anys de permanència en aquest grup. Rovira fins i tot compta amb un capgròs del seguici festiu de l'Arboç que porta el seu nom com a representant del ball. Igualment, és un estudiós de la Festa Major de l'Arboç i va ser promotor del Grup de Trabucaires Les Guineus.

 

Actes per a tots els gustos i totes les edats

El pregó de Robert Rovira obrirà sis dies de festa a l'Arboç, amb actes per a tots els gustos i totes les edats. No hi faltaran les tradicionals cercaviles, enguany amb la novetat de poder ser portant de la figura de Sant Julià, els castells o la carretillada. També s'han programat un grapat d'activitats esportives, amb tornejos de futbol, bàsquet, pàdel, ciclisme o petanca, entre d'altres. Pels més petits, algunes de les principals activitats es concentraran el dilluns 26, dia de la Festa Major dels Petits.

En l'aspecte musical de nit, el concert més destacat de la Festa Major serà el que faran la nit del dia 24 La Fuga, La Desbandada i Seikos a la zona del camp de futbol. També hi haurà actuacions de les orquestres Maravella, Platinum i Nueva Etapa, i del grup de versions Star Ways, sense oblidar la festa electrònica del dia 23 i el concert de jazz amb el grup Anthus el dia 28.