A presó tres homes que van atracar un supermercat a Calafell

Els detinguts estan acusats de cinc robatoris violents amb 30.000 euros de botí
Imatge dels lladres forçant un treballador | Mossos d'Esquadra

 

 

Tres homes han estat detinguts per cinc robatoris en diverses poblacions, entre les quals es troba Calafell. Estan acusats de ser presumptes autors dels delictes de robatori amb violència i intimidació, lesions i pertinença a grup criminal. Són de nacionalitat espanyola i romanesa, tenen 31, 40 i 41 anys i són veïns d'Esplugues de Llobregat, Badalona i l'Hospitalet de Llobregat. 
 

Robatori amb violència, especialitat del grup criminal detingut per robar a un supermercat de Calafell

La banda organitzada estava especialitzada en robatoris violents a empreses i petits establiments i en els darrers quatre mesos van robar en un supermercat de Calafell, en un altre de Granollers, en una empresa de Sant Feliu de Llobregat i en dos establiments de menjar ràpid de Sant Andreu de la Barca, tots ells fent ús de la força envers els treballadors que custodiaven els diners. 
 
La forma d'actuar sempre era la mateixa i tots els membres tenien un rol molt marcat. Els dies anteriors al robatori vigilaven la zona i l'establiment, prestant especial atenció als horaris, nombre de treballadors que tancaven la botiga i les vies d'entrada i sortida de les caixes i les vies que tenien per sortir en vehicle. 
 
El dia del robatori ensenyaven les armes curtes o els instruments de violència que tenien de forma violenta, i sotmetien els treballadors a agressions físiques directes, lligant-los amb brides i amenaçant-los amb armes de foc els feien confessar els dígits que servien per a obrir les caixes fortes. 
 
Imatge dels lladres forçant una porta | Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos van detenir in fraganti als lladres en un supermercat de Granollers

Quan van investigar, els Mossos van aconseguir identificar els vehicles que feien servir per a cometre els actes vandàlics, i van detenir in fraganti els membres del grup criminal. La detenció es va produir el passat 23 de juny, vigília de Sant Joan a Catalunya, quan van enxampar tres homes que baixaven per un forat a la teulada d'un local a Granollers i es dirigien a la caixa per robar la recaptació quan faltava poc temps pel tancament del supermercat. 
 
A causa de l'agressivitat que mostraven els lladres normalment, hi van haver de participar de la detenció unitats d'ordre públic. Els tres detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decidir el seu ingrés a presó. Encara continua oberta la investigació i no es descarten més detencions

"Incendi en un habitatge a Segur de Calafell" "Rescaten un vehicle de neteja encallat a la costa de Coma-ruga"