Calafell farà un parc urbà al Mas Mel.

Els pressupostos participatius de Calafell donen continuïtat al projecte d'un parc al Mas Mel

En total es destinarà mig milió d'euros a acabar el projecte iniciat aquest any

Els calafellencs van decidir, als pressupostos participatius del 2019, impulsar la creació d'un parc urbà al Mas Mel, en el que era la primera part d'un projecte a llarg termini. En la votació dels pressupostos participatius d'aquest 2020, els ciutadans del municipi han apostat per donar continuïtat a aquest projecte, amb el qual la proposta guanyadora ha estat la finalització d'aquest parc.

El projecte té un cost de 500.000 euros, que suposa el total del pressupost que es destina als comptes participatius. Tot i això, des de l'Ajuntament han avançat que estudiaran les altres propostes que estaven sotmeses a votació per veure si algunes poden ser incorporades a l'acció municipal ordinària. De fet, la proposta guanyadora ho ha fet només per un marge de tres vots respecte a la segona, que era fer una aula de robòtica a l'escola Santa Creu. Els resultats es poden consultar en aquest enllaç.

El parc del Mas Mel

El parc urbà del Mas Mel estarà ubicat entre els carrers de Terral de Dalt, Terral de Baix i de l'Est, i serà un espai obert, envoltat de centres educatius i amb una ubicació central al municipi. Helena Rubio, regidora de Participació, avança que serà un parc «amb moltes possibilitats, tant per a l'esbarjo de la ciutadania, com per a la recuperació i creació de zones verdes». Rubio afegeix que també podrà usar-se «com a base d'un projecte educatiu sobre la natura per als infants de les escoles».

El projecte s'ha d'aprovar ara al ple municipal, per incloure'l als pressupostos del 2021. Després s'haurà de redactar el projecte, aconseguir el finançament i treure'l a licitació pública. La primera part del parc encara està pendent de l'inici de les obres.


Comentaris