Es tripliquen les propostes pels pressupostos participatius de Calafell del 2020

El mes d'octubre es farà la votació de les propostes definitives
Vista de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

Els pressupostos participatius de Calafell del pròxim any 2020 han recollit un total de 108 propostes per part dels ciutadans. Es tracta d'una xifra molt destacable, ja que suposa que s'han triplicat les propostes de l'última edició, que van ser 36. De fet, cada cop hi ha una participació més gran dels ciutadans amb aquesta iniciativa, que el primer any va recollir només 29 propostes. Les 108 d'aquest any, que es poden consultar en aquest enllaç, suposen un èxit de participació.

En aquest sentit, la regidora de Participació de l'Ajuntament de Calafell, Helena Rubio, destaca que els ciutadans del municipi tenen cada cop més clar que «els pressupostos participatius són una eina vàlida per aconseguir millores per al seu barri o per al conjunt del municipi», i creu que també valoren «la importància d’uns canals i mecanismes que els permeten participar directament en la presa de decisions municipals».

500.000 euros pel pressupost participatiu

Un cop s'ha tancat el termini per presentar propostes, ara s'obre un període d’avaluació d'aquestes per part dels serveis tècnics municipals, que durarà fins al 27 de setembre. Els tècnics analitzaran la viabilitat i el cost econòmic de cada proposta. Aquest any, l'import que es destina als comptes participatius és de 500.000 euros, una xifra que equival a un 1% del pressupost municipal. Com a novetat d'aquest any, cada veí pot votar més d'una proposta, i s'elimina el límit de 200.000 euros.

Així, una sola proposta podria esgotar els 500.000 euros. Si la proposta fos superior a aquest cost, es valoraria conjuntament amb els seus promotors si es pot reduir l'actuació. Davant de dues propostes similars, els serveis tècnics municipals valoraran conjuntament amb els promotors si es poden unificar. La votació de les propostes finalistes es farà entre el 7 i el 20 d’octubre, i serà exclusivament digital, a través de la plataforma electrònica de participació decidim.calafell.cat. Poden votar les persones més grans de setze anys empadronades al municipi.

"❗INDIGNANT ROBATORI: Roben material d'un pas de la confraria del Vendrell" "🔴 Enxampat un 'kamikaze' sense carnet que fugia dels Mossos al Penedès"