Primàries el Vendrell celebra el pas del PDeCAT i espera la resposta d'ERC i Som Poble

Mantenen que l'objectiu és bastir una candidatura conjunta

Primàries el Vendrell, el projecte que impulsen l'ANC del Vendrell i Òmnium Cultural del Baix Penedès per bastir una candidatura sobiranista de cara a les eleccions municipals del maig, ha celebrat el comunicat que va emetre aquest dimarts el PDeCAT del Vendrell mostrant-se obert a sumar-se a aquest projecte. Des de Primàries el Vendrell es mostren satisfets del «pas endavant» fet pels antics convergents i afegeixen que ara cal ampliar aquest projecte «amb la resta de forces independentistes de l’Ajuntament».

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Per aquesta raó puntualitzen que esperen la resposta dels altres dos grups municipals del consistori que són independentistes, ERC i Som Poble, una resposta que desitgen que sigui «generosa» i que estigui «a l'altura». L'objectiu d'aquest moviment segueix sent construir una candidatura unitària de les forces independentistes de la ciutat, per tal de poder assolir l'alcaldia del municipi als comicis del 26 de maig i «millorar-ne l'estat general».

Conviden els partits a l'acte del dijous 17 de gener

Des de l'ANC del Vendrell i Òmnium Cultural apunten que el pròxim acte de Primàries el Vendrell serà el dijous 17 de gener a les vuit del vespre al Centre Cívic l'Estació, en el qual es presentaran més detalls del projecte i s'aprovarà el reglament que ha de regular els següents passos del moviment. Per això conviden a tots els partits sobiranistes del Vendrell a assistir-hi i col·laborar «en el debat i la planificació del futur immediat».

Esperant la resposta d'ERC i Som Poble

El procés de primàries del Vendrell té, de moment, més de 320 ciutadans inscrits per poder votar la llista sobiranista que ha de concórrer a les eleccions municipals. El límit per registrar-se com a votant o com a candidat és el 31 de gener, a la web de Primàries Catalunya. La resposta d'ERC i de Som Poble, de moment, és una incògnita. Tal com el PDeCAT havia confirmat a Eva Serramià com a candidata a l'alcaldia, des d'ERC del Vendrell s'ha escollit a Eva Mata com a alcaldable. Som Poble va afirmar abans de les festes de Nadal que es presentaria als comicis del Vendrell, i que buscaria «una candidatura àmplia d'esquerres».