GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Cunit ja escalfa motors per la festa de Carnaval 2020

El municipi ha programat diversos actes entre el 15 i el 26 de febrer

 

Imatge de la Rua de Carnaval de Cunit del 2019.   | Toni González
 

Cunit ja escalfa els motors per celebrar les festes de Carnaval, que són unes de les que es viuen amb més intensitat a la comarca. L'Ajuntament de Cunit i la Coordinadora de Colles de Carnaval han estat preparant un programa d'actes que s'allargarà del 15 al 26 de febrer, amb activitats per a tots els públics. Un any més, el municipi espera rebre milers de visitants per una festa que, des de fa sis anys, és considerada com a Festa d'Interès Turística per part de la Generalitat.

 

Tot i que l'acte principal del Carnaval de Cunit serà la Rua de Carrosses i Comparses del dissabte 22 de febrer, els actes relacionats amb la festa començaran ja una setmana abans, amb la presentació del Regnat del Carnestoltes de Cunit 2020, que es farà a la sala del Casal a les 18.00 hores, i que anirà a càrrec de la colla Fiestukis. El dijous 20 hi haurà l'Arribo i la Festa Carnavalera a partir de les 17.00 hores a la plaça del Casal, seguida de la Gala del Boig del Carnaval, a les 20.30 hores al Casal Municipal. 

 

Festa i la Gran Rua de Carnaval

El divendres 21 serà el dia de la Festa Infantil al pavelló d'esports, a les 17.00 hores. El mateix pavelló acollirà a les 23.30 hores una batalla de coreografies i una festa dels 40 Principals, amb actuació de DJ's. El dissabte 22 serà el gran dia de la Rua de Carnaval pels carrers del municipi, amb sortida de l'esplanada de l'estació de Renfe a les 18.30 hores. Al vespre, hi haurà una nova festa i ball al pavelló, on es donaran a conèixer els guanyadors de la rua.

 

El Carnaval 2020 de Cunit acabarà amb un sopar de germanor de les colles carnavaleres el diumenge 23 al pavelló, una festa infantil el dilluns 24 i la rua d'enterrament de la sardina pels carrers del poble el dimecres 26 a les 17.00 hores. Montse Cámara, regidora de Cultura de Cunit, ha destacat que la voluntat dels organitzadors és que el Carnaval «traspassi fronteres més enllà del municipi», i ha remarcat la recuperació d'actes com la Gala del Boig del Carnaval.

 

El carnaval de Cunit se celebrarà entre el 15 i el 26 de febrer | Laia Solanellas

 

Programa d'actes del Carnaval 2020 de Cunit

 

Dissabte 15 de febrer

— 18.00 h, a la sala del casal, Presentació del Regnat del Carnestoltes Cunit 2020, a càrrec de la colla Fiestukis.

 Actuacions a les 18:00 h i a les 20:00 h. A continuació, refrigeri als assistents.

 

Dijous 20 de febrer

— 17.00 h, a la plaça del casal, Arribo i Festa Carnavalera.

— 20:30 h, al casal municipal, Gala del Boig del Carnaval.

 

Divendres 21 de febrer

— 17.00 h, al Pavelló d’esports, Festa Infantil.

— 22.00 h obertura de portes del pavelló municipal d’esports i a les 23.30 h, Batalla de coreos.

— A continuació Festa amb els “40 principals” i després actuació de Dj’s.

 

Dissabte 22 de febrer

— Pel matí, els bars de Cunit oferiran la tapa carnavalera.

— Pel matí a diferents places i carrers del nucli antic, batukada i exposició de carrosses participants a la rua del carnaval de Cunit.

— 18.30 h, inici de la Rua de carnaval pels carrers del municipi amb sortida al costat de l’estació de Renfe acompanyada de xanquers i batukada.

— 22.30 h, al pavelló d’esports, Ball i festa de carnaval amb els “40 principals” i a continuació Dj’s. A la mitja part es comunicarà els resultats dels guanyadors de la Rua.

 

Diumenge 23 de febrer

— 20.00 h, al pavelló d’esports, sopar de germanor de les colles carnavaleres amb festa final amb Dj.

 

Dilluns 24 de febrer

— 17.00 h, al pavelló d’esports, Festa infantil del confeti i animació.

 

Dimecres 26 de febrer

— 17.00 h, als carrers de la població, rua d’enterrament de la sardina amb batukada i festa infantil. (Els nens que portin una sardina disfressada tindran un petit obsequi.)