Les imatges de Toni Gonz谩lez de la Rua de Carnaval de Cunit 2019

Cunit ja escalfa motors per la festa de Carnaval 2020

El municipi ha programat diversos actes entre el 15 i el 26 de febrer

Cunit ja escalfa els motors per celebrar les festes de Carnaval, que són unes de les que es viuen amb més intensitat a la comarca. L'Ajuntament de Cunit i la Coordinadora de Colles de Carnaval han estat preparant un programa d'actes que s'allargarà del 15 al 26 de febrer, amb activitats per a tots els públics. Un any més, el municipi espera rebre milers de visitants per una festa que, des de fa sis anys, és considerada com a Festa d'Interès Turística per part de la Generalitat.

Tot i que l'acte principal del Carnaval de Cunit serà la Rua de Carrosses i Comparses del dissabte 22 de febrer, els actes relacionats amb la festa començaran ja una setmana abans, amb la presentació del Regnat del Carnestoltes de Cunit 2020, que es farà a la sala del Casal a les 18.00 hores, i que anirà a càrrec de la colla Fiestukis. El dijous 20 hi haurà l'Arribo i la Festa Carnavalera a partir de les 17.00 hores a la plaça del Casal, seguida de la Gala del Boig del Carnaval, a les 20.30 hores al Casal Municipal. 

Festa i la Gran Rua de Carnaval

El divendres 21 ser脿 el dia de la Festa Infantil al pavell贸 d'esports, a les 17.00 hores. El mateix pavell贸 acollir脿 a les 23.30 hores una batalla de coreografies i una festa dels 40 Principals, amb actuaci贸 de DJ's. El dissabte 22 ser脿 el gran dia de la Rua de Carnaval pels carrers del municipi, amb sortida de l'esplanada de l'estaci贸 de Renfe a les 18.30 hores. Al vespre, hi haur脿 una nova festa i ball al pavell贸, on es donaran a con猫ixer els guanyadors de la rua.

El Carnaval 2020 de Cunit acabar脿 amb un sopar de germanor de les colles carnavaleres el diumenge 23 al pavell贸, una festa infantil el dilluns 24 i la rua d'enterrament de la sardina pels carrers del poble el dimecres 26 a les 17.00 hores. Montse C谩mara, regidora de Cultura de Cunit, ha destacat que la voluntat dels organitzadors 茅s que el Carnaval 芦traspassi fronteres m茅s enll脿 del municipi禄, i ha remarcat la recuperaci贸 d'actes com la Gala del Boig del Carnaval.

Les millors imatges de la Guerra del Confeti del Carnaval 2019 de Reus
El carnaval de Cunit se celebrar脿 entre el 15 i el 26 de febrer | Laia Solanellas

 

Programa d'actes del Carnaval 2020 de Cunit

Dissabte 15 de febrer

鈥 18.00 h, a la sala del casal,  Presentaci贸 del Regnat del Carnestoltes Cunit 2020, a c脿rrec de la colla Fiestukis.

鈥  Actuacions a les 18:00 h i a les 20:00 h. A continuaci贸,  refrigeri als assistents.

Dijous 20 de febrer

鈥 17.00 h, a la pla莽a del casal, Arribo i Festa Carnavalera.

鈥 20:30 h, al casal municipal,  Gala del Boig del Carnaval.

Divendres 21 de febrer

鈥 17.00 h, al Pavell贸 d鈥檈sports, Festa Infantil.

鈥 22.00 h obertura de portes del pavell贸 municipal d鈥檈sports i a les 23.30 h, Batalla de coreos.

鈥 A continuaci贸 Festa amb els 鈥40 principals鈥 i despr茅s actuaci贸 de Dj鈥檚.

Dissabte 22 de febrer

鈥 Pel mat铆, els bars de Cunit oferiran la tapa carnavalera.

鈥 Pel mat铆 a diferents places i carrers del nucli antic,  batukada i exposici贸 de carrosses  participants a la rua del carnaval de Cunit.

鈥 18.30 h, inici de la Rua de carnaval pels carrers del municipi  amb sortida al costat de l鈥檈staci贸 de Renfe acompanyada de xanquers i batukada.

鈥 22.30 h, al pavell贸 d鈥檈sports, Ball i festa de carnaval amb els 鈥40 principals鈥 i a continuaci贸 Dj鈥檚.  A la mitja part es comunicar脿 els resultats dels guanyadors de la Rua.

Diumenge 23 de febrer

鈥 20.00 h, al pavell贸 d鈥檈sports, sopar de germanor de les colles carnavaleres amb festa final amb Dj.

Dilluns 24 de febrer

鈥 17.00 h, al pavell贸 d鈥檈sports, Festa infantil del confeti i animaci贸.

Dimecres 26 de febrer

鈥 17.00 h, als carrers de la poblaci贸,  rua d鈥檈nterrament de la sardina amb batukada i festa infantil. (Els nens que portin una sardina disfressada tindran un petit obsequi.)