un operari pinta una bandera multicolor a sobre de les pintades homòfobes.

Prometen mà dura: ja hi ha tres menors identificats per les pintades homòfobes en un institut del Vendrell

El centre ha denunciat els fets als Mossos i s'estan investigant les gravacions de les càmeres de seguretat

Els Mossos d'Esquadra, amb el suport de la policia local, estan investigant les pintades homòfobes que s'han fet en un institut del Vendrell. Les pintades, amb amenaces cap al col·lectiu LGTBI, es van fer el dissabte a la nit. Dues nits abans ja s'havia cremat una bandera multicolor que estava penjada al centre.

L'Institut Baix Penedès ha reaccionat amb contundència i ha denunciat els fets als Mossos. També ha fet entrega de les gravacions de les càmeres de vigilància que hi ha a l'interior del centre educatiu. En elles es pot veure un grup de persones que va saltar a l'interior de l'institut.

Menors d'edat identificats

El regidor d'Igualtat del Vendrell, Christian Soriano, ha apuntat que es tracta de «menors d'edat», que tindrien entre quinze i setze anys. Tres d'ells ja s'han identificat, però la directora del centre, Agnès Cruanyes, ha afegit que es tractava d'un grup «nombrós». «S'està estirant el fil», ha afirmat.

La directora també ha explicat que l'alumnat de l'institut està «majoritàriament indignat» amb els fets i han fet un manifest que han entregat al claustre i a les famílies. De moment, no s'ha pogut confirmar que algun dels responsables sigui alumne del centre. Tot i això, la bandera que es va cremar dijous no era visible des de l'exterior.

«Resposta contundent»

Des de l'Ajuntament, Christian Soriano ha promès una «resposta contundent» contra els autors de les pintades, en uns fets que ha considerat molt «greus». També Josep Mañé, de Som Poble-ERC, ha demanat la «unió de tothom per combatre el discurs de l'extrema dreta», a més de reforçar la pedagogia.

Josep Maria Llasat, de Primàries, ha comminat a «tallar de soca-rel» aquesta mena d'actituds, davant les quals «no s'ha de ser tolerant». Des de l'Institut asseguren que aquest és el primer episodi d'aquestes característiques que pateixen. La pintada que estava fora de l'institut s'ha tapat aquest matí amb una bandera multicolor.