GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Protesta a Sant Jaume dels Domenys contra els presumptes abusos de mossèn Gallinat

L'Agrupació Escolta Els Xarelos ha convocat una mobilització per divendres, 22 de març, a les set de la tarda
Imatge del llibre 'L'Argentera... quan anàvem amb avarques', de Josep Mèlich | Cedida

 

 

Protesta a Sant Jaume dels Domenys, al Baix Penedès, contra els presumptes abusos sexuals comesos pel difunt mossèn Gallinat als anys seixanta. Al municipi, l’Agrupament Escolta Els Xarelos ha convocat una mobilització de rebuig i suport a les víctimes d’uns fets que qualifiquen «d’actes injustificables».

 

A les xarxes socials, l’agrupació ha citat la ciutadania a «condemnar el passat» i a cridar per «un món lliure i segur per a tots els infants». La manifestació serà divendres, 22 de març, a la plaça de l’església, on es farà la lectura d’un manifest.

 

 

 

 

Gallinat, denunciat per abusos

Diumenge, 17 de març, elPeriódico va destapar un nou cas de presumptes abusos sexuals a menors per part de l'Església tarragonina. Laura, nom fals de la víctima, que va voler revelar la seva identitat, afirmava haver patit abusos per part del difunt mossèn Gallinat, destinat a Sant Jaume dels Domenys i l'Argentera, al Baix Camp, entre 1950 i 1970.

 

Aquest episodi se suma a les acusacions fetes als religiosos Pere Llagostera, Francesc Xavier Morell i Josep Maria Font, escàndols descoberts públicament per TarragonaDigital.

 

 

 

La Laura va patir abusos l'estiu de 1960

Amb el seu testimoni, Laura, de 66 anys, va explicar que havia patit abusos sexuals per part del sacerdot quan ella tenia vuit anys; concretament, l'estiu de 1960 a Sant Jaume dels Domenys. «Duia una sotana botonada de cap a peus, es va obrir la part de la bragueta i va treure el penis», va relatar la víctima a elPeriódico.

 

Laura afegia que «aquella imatge, jo no sabia què era, però mai he pogut oblidar-la; em va demanar que m'assegués a la seva falda, amb les cames obertes, i em va distreure amb un joc».

 

Denuncia els fets davant dels Mossos

Ara, encoratjada per la transcendència pública dels abusos dels mossens Llagostera, Morell i Font, la víctima ha denunciat el cas a la premsa i davant dels Mossos d'Esquadra. Divendres, Sant Jaume dels Domenys serà un clam contra aquests fets terribles i injustificables que, malauradament, han patit moltes persones al llarg dels anys.

 

Impulsats pels Escoltes penedesencs, el crit serà unànime: les víctimes «no esteu soles».

 

 

Et pot interessar: