Les protestes pel canvi climàtic arriben al Vendrell

Organitzen una concentració de suport a Greta Thunberg a la platja de Sant Salvador
Greta Thunberg, la jove activista contra el canvi climàtic. | Gtres

 

Les protestes pel canvi climàtic que des de fa temps es fan en diverses ciutats europees arriben aquest divendres 16 d'agost al Vendrell. L'Associació de Veïns de Sant Salvador ha organitzat una concentració en aquesta platja vendrellenca, que començarà a les 20.00 hores del pont que passa per sobre de la desembocadura de la riera de la Bisbal, al costat de les Madrigueres. 

 

L'acció consistirà en una caminada fins al Museu Pau Casals, lloc on es llegirà un manifest juvenil en el qual es demana aturar el canvi climàtic. També està previst que es duguin a terme diferents actuacions musicals i culturals. La concentració també servirà per donar suport a Greta Thunberg, la jove activista sueca de només setze anys que ha liderat les vagues estudiantils al davant del Parlament suec, per conscienciar sobre el canvi climàtic i demanar solucions als polítics.

 

L'exemple i la determinació de Greta Thunberg

Thunberg va iniciar les protestes el mes d'agost del passat 2018, després d'un estiu especialment crític a Suècia, amb una onada de calor que va provocar diversos incendis. La jove demanava al govern suec que reduís les emissions de carboni seguint els Acords de París, i cada divendres s'asseia davant el Parlament en horari escolar. El seu exemple es va estendre primer pel seu país i després per altres ciutats europees i d'arreu del món, que van començar a fer concentracions els divendres.

 

El gener del 2019, Thunberg va ser present al Fòrum Econòmic de Davos, que va tenir lloc a Zuric (Suïssa), i al febrer va prendre part en una sessió del Comitè Econòmic i Social Europeu. Els seus viatges els fa en tren, ja que es nega a viatjar en avió o en vaixell, pels efectes contaminants que tenen aquests mitjans de transport. Ciutats com Tarragona o Reus ja han organitzat protestes similars aquest 2019. Ara, el moviment impulsat per Greta Thunberg arriba també al Vendrell.

 

Cartell de la concentració que es farà al Vendrell. | BP Diari

 

"Estudien fer un complex per a gent gran als terrenys de l'antiga Tèrmica" "Un veí de Cunit de 69 anys que va caure al torrent sobreviu els forts aiguats de la nit"