Proposen un protocol al Vendrell per evitar casos com el del gos mort a Calafell

Sí Se Puede vol evitar que es reprodueixin situacions com la de Calafell

El grup municipal de Sí Se Puede a l'Ajuntament del Vendrell ha entrat una proposta pel ple d'aquest mes de gener en la qual es demana que s'impulsi un protocol d'actuació «per a la recollida d'animals abandonats, perduts o ensalvatgits» que es trobin al carrer. El grup lila vol evitar que es reprodueixin al Vendrell casos com el que va tenir lloc a Calafell aquest passat divendres, on un agent va matar a trets un gos, o el de Barcelona de fa unes setmanes.

«La policia és la que ha de recollir els animals abandonats o perduts, i molts cops no té la formació adequada per fer-ho, i això acaba sent un risc pels animals, pels agents mateixos i per tots els ciutadans», ha explicat a aquest mitjà Oscar Blasco. El partit ha estat parlant amb una unitat canina que actua a la Bisbal del Penedès, Uco K9, i proposa crear «una taula de treball» amb membres de l'Ajuntament, de la policia, i d'associacions que facin tasques de salvament animal, entre d'altres, perquè es redacti aquest protocol. 

Suport del Sindicat de Policies a l'agent de Calafell

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La mort del gos abatut a la urbanització Les Brises de Calafell encara cueja i aquest dimecres s'ha emès un comunicat per part del Sindicat de Policies de Catalunya en el qual donen suport a l'agent de la Policia Municipal de Calafell que va disparar contra el gos. «Des de la nostra organització sindical volem donar tot el suport a l’agent de la Policia Local, el qual es va veure en la necessitat de fer ús de la seva arma curta» per aturar el gos, afirmen.

Pel sindicat, aquesta era «l’única resposta que es podia donar en aquell moment, per no disposar l’agent de cap altre sistema o eina adient per tal de frenar l’escomesa del gos, que no fos la utilització de la seva arma de foc». També lamenten els «insults i amenaces» que ha rebut el policia a les xarxes socials, i no descarten «iniciar procediments judicials» al respecte