Kenneth Martínez, seguint els resultats a la seu del PSC del Vendrell.

El PSC del Vendrell assoleix el vuitè regidor i el pren a Primàries

Els socialistes en tindrien prou amb el suport de l'AVP o de Junts per governar

El 'thriller' en què s'han convertit les eleccions municipals del Vendrell sembla que s'acabarà decantant a favor del PSC. En el maratonià escrutini definitiu que es va fer aquest dimecres 29 de maig a la Junta Electoral de Zona (JEZ) els socialistes van aconseguir prendre un regidor a Primàries, arribant així als vuit i deixant els de Josep Maria Llasat amb un sol representant. Alfons Herrera seria el vuitè regidor del PSC a l'Ajuntament, en detriment de Jordi Pell.

Des del PSC del Vendrell esperaven aquest resultat després que el recompte que havien fet de les diferents actes dels col·legis electorals no els quadrés amb els resultats de la web del ministeri. Però aquest regidor es va decidir només per tres vots de diferència. L'error es va produir al col·legi electoral de l'escola Marta Mata, on en lloc de transmetre's al ministeri els resultats de les taules A i B, es van passar dues vegades els de la taula A. En aquesta taula Primàries havia tret 18 vots (amb el qual n'aconseguia 36), mentre que a la taula B n'havia tret 15. Quan es va arreglar l'error, Primàries va perdre el segon regidor, que va guanyar el PSC.

Anul·len una taula per les irregularitats, però no té incidència

No va ser l'única incidència que es va constatar en el recompte d'aquest dimecres. Primàries va demanar la impugnació d'una taula del col·legi del Centre Cultural García Lorca perquè l'acta que es va fer arribar als partits tenia deficiències importants, com ara que no hi constava el cens de votants o no hi havien els vots nuls i en blanc. Però la jutgessa sí que havia rebut l'acta amb totes aquestes dades, amb el qual es va desestimar la impugnació. En canvi, sí que se'n va anul·lar provisionalment una altra on els vots a partits no quadraven, però el que passi en aquesta taula no acabarà afectant el resultat global.

Els diferents partits tenen fins avui dijous a les dotze de la nit per fer al·legacions, però a hores d'ara no és segur que ho facin o que això pugui canviar res. Des de Primàries han explicat a aquest mitjà que les taules que han registrat algunes irregularitats donen bons resultats a la candidatura, amb el qual no guanyarien res demanant la seva anul·lació. El PSC del Vendrell, doncs, té pràcticament confirmat el vuitè regidor, que l'apropa una mica més al seu objectiu de governar en aquest mandat.

 

El PSC té més a prop formar govern

I és que ara els socialistes en tenen prou amb aconseguir el suport de l'AVP o de Junts, ja que la resta no sumaria els onze regidors necessaris per investir un alcalde alternatiu. Ciutadans no influeix en cap suma, amb el qual els seus dos regidors són, en aquest primer tràmit, irrellevants. Els partidaris de fer un govern alternatiu encara no llencen la tovallola, tot i que saben que la situació s'ha complicat. L'única manera d'aconseguir-ho seria amb un complicat pacte a cinc bandes entre ERC-SP, Junts, Primàries, Podem i l'AVP


Comentaris