Membres de SOMI, a la plaça Vella.

Punxa la concentració contra «la inseguretat» de Josep Anglada al Vendrell

Només una quinzena de persones responen a la convocatòria de SOMI

La manifestació impulsada per Som Identitaris (SOMI) al Vendrell ha registrat una sonora punxada. Tot i la presència del president de la formació, Josep Anglada, només una quinzena de persones han respost a la convocatòria que s'havia fet a les deu del matí a la Rambla. En canvi, la contra manifestació impulsada per l'esquerra antifeixista ha aplegat prop de 70 persones, que han fet sentir els seus càntics contra els organitzadors en tot moment, a qui han qualificat de «feixistes».

 

Relacionen les ocupacions amb la immigració

La manifestació de SOMI s'havia convocat en protesta per «la inseguretat» que pateix el Vendrell els últims mesos. Israel Carrión, actual líder de la formació a la ciutat, ha assegurat que el Vendrell té un greu problema «de deixadesa, brutícia, robatoris amb violència i ocupacions d'habitatges», que ha relacionat directament «amb grups de menors estrangers no acompanyats». A més de demanar una «brigada anti ocupació», ha amenaçat de seguir el camí de Sant Joan Despí, on diversos ciutadans es van enfrontar als ocupes.

Cordó policial per fer passar la manifestació de SOMI.
Els Mossos han fet un cordó policial per fer passar la manifestació de SOMI. | BP Diari

Per la seva banda, Josep Anglada s'ha limitat a lamentar «la inseguretat que hi ha des de fa temps a la ciutat del Vendrell» i ha titllat els contra manifestants d'«antidemocràtics». Donada la clara minoria dels manifestants, els Mossos d'Esquadra els han obert un pas a la Rambla perquè poguessin anar fins al davant de l'Ajuntament a la plaça Vella.

Allà, la comitiva s'ha aturat durant mitja hora perquè hi havia un enterrament, però en el moment que el cotxe fúnebre ha marxat, han reprès els càntics. Això ha provocat que alguns dels assistents a l'enterrament s'encaressin amb els manifestants, recriminant-los una falta de sensibilitat. Després de cridar quatre consignes contra l'alcalde, Kenneth Martínez, a qui han demanat la dimissió, s'ha dissolt la convocatòria. SOMI va treure a les eleccions municipals del 2019 només 297 vots, un 2,02% dels sufragis.

Anti feixistes, a la Rambla del Vendrell.
Els anti feixistes han superat en nombre els manifestants. | BP Diari
 


Comentaris