PxC deixa via lliure a VOX al Vendrell

Plataforma per Catalunya anuncia que el 16 de febrer tindrà lloc el seu últim congrés | Molts afiliats han pres la decisió d'afiliar-se a VOX

Plataforma per Catalunya (PxC) anuncia que deixa la política i realitzarà el pròxim dissabte, 16 de febrer, l'últim congrés del seu partit, després de gairebé 17 anys des de la seva fundació. Aquest al costat, en gran part, ha estat per l'afiliació de la majoria dels membres del Consell Executiu de PxC, així com càrrecs intermedis i molts afiliats, al partit d'ultradreta, VOX. En un dels municipis que PxC continuava tenint regidors és el del Vendrell, on van començar amb tres, però va passar a dos, després de la renúncia d'Araceli Bundó perquè hi havia la por d'un possible pacte amb VOX de cara a les eleccions municipals d'aquest 2019.

«PxC ja ha prestat el seu servei»

La formació política considera que «en l'actual escenari polític, ja han prestat el seu servei». En aquest sentit, PxC, en el comunicat que ha emès, creu que «hi ha noves eines més adequades per defensar i promoure les nostres idees de defensa de la unitat d'Espanya». 

Considerant que ja han fet la seva feina,  la formació va proposar als seus afiliats la suspensió de l'activitat política de PxC, concedint als afiliats i simpatitzants «llibertat per prendre la decisió personal que considerin més oportuna». Tanmateix, PxC ha explicat en el seu comunicat que «la majoria dels membres del Consell Executiu de PxC, així com càrrecs intermedis i molts afiliats han pres la decisió d'afiliar-se a VOXi contribuir amb el seu esforç al seu creixement a Catalunya».

Volen transformar PxC en una Fundació

En l'últim congrés de  Plataforma per Catalunya es plantejarà la proposta de la creació d'una comissió gestora per donar cobertura als regidors  de la formació fins a la fi d'aquest mandat, a més de tancar tots els temes jurídics o administratius pendents.

Paral·lelament a aquestes accions, PxC té l'objectiu de crear una Fundació, o associació civil, amb l'objectiu de preservar el seu patrimoni, marques, història i llegat polític i cultural; i «formalitzar l'extinció de la militància». Tanmateix, aquesta Fundació portaria el mateix nom que l'actual formació política, Plataforma per Catalunya.

També et pot interessar...