GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La modificació horària a les escoles bressol del Vendrell genera malestar entre les famílies

Educació ha reduït el temps d'entrada i de sortida dels alumnes
Una escola bressol del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

La regidoria d'Educació de l'Ajuntament del Vendrell ha modificat l'horari d'entrada i sortida dels alumnes de les escoles bressol de cara al pròxim curs 2019-2020. El consistori ha reduït el temps d'entrada i el de sortida dels alumnes, un canvi que no ha estat ben rebut per una part de les famílies. Si abans la franja per deixar els alumnes —i també per recollir-los— era de 30 minuts, a partir del curs vinent aquesta es reduirà a quinze minuts en cada cas.

 

El temps en el qual les portes dels centres estaven obertes per poder deixar els nens era fins ara de les 08.45 hores fins a les 09.15 hores. A partir d'ara, les portes no s'obriran fins a les nou, mantenint-se el tancament a les 09.15 hores. La recollida, que abans era de les 12.15 hores a les 12.45 hores, ara serà de les 12.45 hores a les 13.00 hores. Des d'Educació han explicat a Tarragona Digital que es tracta d'un «ajustament del període lectiu» amb el qual es volen potenciar «les activitats curriculars», ja que els alumnes estaran més temps fent classe.

 

Dificultats per deixar alumnes a diferents centres i per la conciliació laboral

Però diversos pares i mares han fet arribar el seu malestar a aquest mitjà per aquest canvi. Les principals queixes provenen d'aquelles famílies que també tenen fills a primària, i que ara veuen com el temps per deixar els fills als diferents centres s'ha reduït notablement. També hi ha queixes perquè asseguren que el canvi complica la conciliació familiar i laboral. Aquelles mares i pares que comencen a treballar a les nou no tindran possibilitat ara de deixar els seus fills abans, si no ho fan pagant el servei d'acollida.

 

Des d'Educació precisament argumenten que s'han perllongat els horaris del servei d'acollida per suplir l'ajustament d'entrada i sortida, però les famílies lamenten que al final això el que comportarà serà que acabin pagant més per l'obligació de fer servir aquest servei. Per últim, una altra part de les queixes fan referència al fet que s'hagi anunciat la mesura a mitjans del mes de juliol, un cop ja fetes les inscripcions pel curs vinent, i sense avís previ.

 

Sílvia Vaquero, regidora d'Educació, ha volgut destacar que «totes les escoles bressol del Vendrell estan fent grans esforços i grans transformacions per tal de millorar la qualitat educativa». La regidora remarca que, per fer aquest ajustament horari, «s'ha tingut en compte la situació de les escoles bressol en zones pròximes o tangents a altres centres educatius, i que comparteixen illes urbanes», afegint que «això és una virtut més que un defecte, ja que permet concentrar usos similars i donar serveis col·laterals de manera eficient».