La llista del PSC a les municipals del 2019.

Ramon Ferré parlarà amb tots els partits però no descarta governar en minoria a Calafell

Els nou regidors dels socialistes els donen un ampli marge de maniobra en les negociacions

Amb la ressaca de la gran victòria aconseguida aquest 26-M a les eleccions municipals de Calafell, el PSC ja pensa en el futur govern de l'Ajuntament. Ramon Ferré revalidarà l'alcaldia, i els nou regidors i 3.659 vots aconseguits (el doble que el 2015) li donen un ampli marge de maniobra. «Parlarem amb tots els partits però no descartem un govern en minoria», ha apuntat Ferré a Tarragona Digital. De fet, en el mandat que s'ha acabat ja ha governat amb nou regidors, tot i que en aquell cas era amb un pacte a tres amb PP i UAM.

El PSC de Calafell té aquest dimarts a la tarda una reunió de l'executiva local, on es valoraran els resultats i es posaran sobre la taula les opcions de futur. Ferré no amaga l'alegria pels impressionants resultats obtinguts. «Ha estat un resultat descomunal, esperàvem treure molts regidors, però no aquesta quantitat de vots, hem guanyat a totes les taules, ha estat realment una sorpresa en aquest sentit», ha admès l'alcalde. 

Vot provinent de moltes formacions

En aquest sentit, els socialistes estan convençuts que han rebut vots provinents de «moltes formacions de Calafell». «Molts ens han reconegut que a les europees votaven una cosa diferent i a les municipals ens votaven a nosaltres», sosté Ferré. La clau, segons expliquen, la troben en «haver estat a peu de carrer, escoltant la gent», per la qual cosa creuen que han estat molt importants les sessions de sofà al carrer.

El PSC ni tan sols ha patit la més mínima erosió pel fet que s'hagués presentat un dels polítics històrics del partit al municipi, Jordi Sánchez, amb una altra formació. Sánchez només va aconseguir esgarrapar 292 vots. Ramon Ferré ha volgut tenir un record també pel pare de la número dos de la seva llista, Helena Rubio, que va morir aquest passat dissabte i ha estat enterrat aquest dilluns. L'alcalde calafellenc ha donat «tot el suport i el condol» a Rubio, i ha afegit que la victòria ha estat «agredolça» per aquest motiu.