Reapareix el caragol de fang que havia estat robat a Coma-ruga

Una veïna l'ha trobat al jardí de casa seva
El caragol de mar de fang que s'havia posat a l'Oficina de Turisme de Coma-ruga. | Ajuntament del Vendrell

 

El caragol de mar fet de fang que el passat divendres a la matinada va ser robat a Coma-ruga ha reaparegut aquest dilluns 28 de gener. Segons han explicat des de l'Ajuntament del Vendrell, una veïna de Coma-ruga l'ha trobat al jardí de casa seva i l'ha portat a l'Oficina de Turisme. El caragol havia estat col·locat el passat dijous davant aquesta oficina. Era una iniciativa de la regidoria de Cultura com la que s'havia fet mesos enrere a la Biblioteca Municipal Terra Baixa.

Però aquesta figura de fang, obra de la ceramista Núria Saló, del taller Poterie 'La Ferme', no va durar ni 24 hores al seu lloc. El consistori va denunciar aquest fet, condemnant l'incivisme a la ciutat, i el succés va tenir molt de ressò a través de les xarxes socials. Podria ser que a causa d'aquest moviment, la persona o les persones que se'l van endur optessin per deixar-lo en aquest jardí. Ara, la regidoria de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell valora si el torna a posar al mateix lloc o no. 

Diferents actes d'incivisme a les platges

Aquest no va ser l'únic acte de vandalisme que es va registrar la nit del dijous al divendres de la setmana passada a Coma-ruga. Des del Motor Club Vendrell van denunciar que s'havien tret les flors del monòlit dedicat al pilot Ramon Torràs, que està situat a uns jardins del davant de l'Oficina de Turisme. L'acció podia estar relacionada amb el robatori del caragol de fang.

De la mateixa manera, el nou camí de les Madrigueres va aparèixer el divendres amb les cordes trencades, en una nova mostra d'incivisme. Des de l'Ajuntament del Vendrell ja van avançar que denunciarien tots aquests fets a la Policia Municipal. El de l'incivisme és un dels problemes recurrents al Vendrell, que afecta molts elements i materials de la via pública.

"ALERTA | Vents huracanats provoquen la caiguda de diversos arbres al Vendrell" "Isabel Bou, candidata a l'alcaldia de Calafell dels Comuns Podem"